Panama > Gamboa en Boquete > via Panama naar Boquete
Vlucht naar David
None

[13-1-2014]

Foto: landschap onderweg naar Pozos de Caldera.

De wekker en de telefoon gaan gelijk af om half vijf. Vanuit Gamboa rijden we terug naar het vliegveld van Panama-stad voor een heel vroege vlucht naar David. Vanaf David rijden we naar Boquete dat een stuk hoger ligt en daardoor een aangenamer klimaat heeft. Even lijkt het erop dat we de vlucht gaan missen, omdat Gustavo te laat komt vanwege een ongeluk en we op weg naar het vliegveld in de file komen, maar uiteindelijk zijn we nog net op tijd. Wel vinden ze dat we overgewicht hebben. We mogen op binnenlandse vluchten maar 14 kg mee en we hebben resp. 17 en 19 kg. Ons is verteld dat we bij de binnenlandse vlucht 18 kg mee mochten en samen zitten we daar precies op. We moeten nu boete betalen, gelukkig maar 17 dollar, maar toch. Het blijft oneerlijk. Aan de andere kant van het gangpad zit een man die zo dik is dat hij een reserveriem moet vragen omdat hij niet in de gordel past. Over zijn extra kilo's hoeft hij niets te betalen.
In David staat Plinio ons al op te wachten om ons via Pozos de Caldera naar Boquete te brengen.

koeientransport
None
Bij Pozos de Caldera
Pozos de Caldera
None

[13-1-2014]

Foto: bij Pozos de Caldera.

De Pozos de Caldera zijn heet waterbronnen met een temperatuur van rond de 40 graden. Al gelijk blijkt dat Plinio een geweldige gids is. Hij ziet elk vogeltje, weet veel van planten en ziet alles wat er te zien is. Als hij merkt dat wij erg enthousiast zijn over alles wat we zien, vraagt hij wat we ervan vinden als we de plannen aanpassen. We hebben hier twee wandeldagen, maar met stevige wandelingen, waardoor we niet heel veel tijd overhouden en zeker geen tijd hebben om bij elk plantje en vogeltje te stoppen. Hij kan de wandelingen zo inkorten dat we wel wandelen, maar veel meer tijd hebben om te kijken. Geweldig dat hij dat meteen voorstelt. Lopen is leuk, maar we komen om dingen te zien en niet om prestaties te leveren!

Watertje bij Pozos de Caldera
foto-serie Pozos de Caldera [1/6]
Lokaal vervoer
foto-serie Pozos de Caldera [2/6]
Grillige boom
foto-serie Pozos de Caldera [3/6]
Bijzondere boomschors
foto-serie Pozos de Caldera [4/6]
Yellow-crowned euphonia (geelkruin-organist)
foto-serie Pozos de Caldera [5/6]
Bloeiende orchideeën als epifyt op de boom
foto-serie Pozos de Caldera [6/6]
Boquete
None

[13-1-2014]

Boquete ligt in de provincie Chiriquí de meest zuidwestelijke en meest vruchtbare provincie van Panama. Er worden bananen, guaves, avocado's abrikozen, mango's, aardbeien, aardappels, maïs en suikerriet verbouwd, daarnaast hebben ze een aanzienlijke veestapel en veel forel. De provincie is welvarend en heeft een lage werkloosheid (2%, in heel Panama 6%). Na het faillissement van de Franse kanaalmaatschappij zijn veel mensen van uiteenlopende nationaliteiten hier naartoe getrokken om een nieuw bestaan op te bouwen. Verder heeft de provincie nog een grote groep (200.000) Guaymï-indianen. De vrouwen zijn gemakkelijk te herkennen aan hun kleurige wijde jurken met fraai geborduurde randjes. In Boquete verkoopt een winkel die traditionele kleding die alleen door de indianen zelf met de hand gemaakt mag worden. Als wij in Boquete zijn is er een groot agrarisch festival dat tien dagen duurt. Het is gigantisch druk en naar het schijnt klinkt tot diep in de nacht feestmuziek.

naar volgende pagina:
volgende: Parque La Amistad