Kantoorbediende op wereldreis
Wereldreis 1996-1999

Dit onderdeel van onze website vormt een verslag van een wereldreis. Op 5 oktober 1996 zijn wij begonnen aan een wereldreis van twee jaar en negen maanden. We zijn begonnen in Afrika, hebben door Oezbekistan en Kirgistan gereisd, zijn naar India en Nepal geweest en vandaar overland terug naar Europa, vervolgens hebben we Australië en Nieuw Zeeland bezocht, en het laatste half jaar hebben we door Zuid Amerika getrokken.

Het kleine avontuur

Wil je tegenwoordig nog opvallen als je een reis maakt, dan moet je zo ongeveer achterstevoren op een mountainbike de Mount Everest op, waarbij je met je handen trapt. Al het andere op spectaculair en sportief gebied heeft een ander al gedaan: lopend dwars door Afrika, met kamelen door Australië, per fiets de wereld rond, te paard door Pakistan en ga zo maar door.

Wees gewaarschuwd dat het in dit verslag om het kleine avontuur gaat. Wij zijn allergisch voor sport en griezelen van het woord ‘adventure’. We kunnen heel goed normaal wandelen en fietsen, maar ‘abseilen’, ‘survival’ en ‘bungeejumpen’ hoef je niet van ons te verwachten.

Wat we wel leuk vinden is om nieuwe gebieden te verkennen, andere landen en culturen te bekijken, en de lokale bevolking te ontmoeten. Bovendien zeuren we niet over ongemakkelijk vervoer, primitief of ontbrekend sanitair en onverwachte tegenslagen tijdens het reizen. Kortom we houden erg van reizen met een hoop verrassingen en ter plaatse bedachte oplossingen.
Voorwaarde daarbij is, dat de kans dat we het na terugkomst nog zelf kunnen vertellen tamelijk groot is.

Klik op een van de onderstaande buttons