Panama > Gamboa en Boquete > Parque La Amistad
Basaltvorming
None

[14-1-2014]

Rondom Boquete hebben we twee fantastische dagen. De eerste dag wandelen we in het Parque Internacional La Amistad, een groot grensoverschrijdend park van Panama en Costa Rica. Voor we in het nevelbos zijn, stoppen we eerst nog bij een prachtige basaltvorming waarbij de stenen in scheve blokken liggen, zo gevormd door een uitbarsting van de vulkaan. We ontmoeten daar een Nederlandse vrouw die docent biologie is op een zeilboot met 34 kinderen die erg graag willen zeilen. De ene dag zeilen ze, de andere dag hebben ze school. Nu zijn de kinderen een week bij de indianen en omdat de indianen vinden dat de kinderen zelfstandig moeten worden, zijn alle docenten een week weggestuurd. De reis duurt in totaal een half jaar en ze zijn nu halverwege.

Guaymï-indianen
None

[14-1-2014]

Iets verder stoppen we bij een indianenkraampje. In Panama leven nog zo'n vijf inheemse indianenstammen. Deze in Chiriquí, de Guaymï-indianen, vormen met 200.000 mensen de grootste groep. Ze maken nog hun authentieke producten van palmbladeren gekleurd met natuurlijke kleurstoffen.

Plinio vindt de vogels voor ons
None

[14-1-2014]

Foto: yellowish flycatcher (gele feetiran).

Onderweg zien we abrikozen, avocado en guave. Verder staat er onderweg overal koffie op de vele plantages. Tijdens de wandeling in het prachtige, maar uiterst dichte nevelbos van het Amistad Park zien we heel erg veel. Plinio vindt alle vogels voor ons en veel ervan vinden wij ook. We zien tanagers, warblers en flycatchers en verder nog prachtige hummingbirds (kolibries). Ook Plinio is enthousiast want een aantal vogels dat we vandaag zien zoals de long-tailed silky-flycatcher (langstaartzijdevliegenvanger) en de black-faced solitaire (zwartmaskersolitaire) vind je maar heel moeilijk. Beide vogels zijn endemisch voor Panama.

naar volgende pagina:
volgende: La Amistad impressies 1