Guatemala > Antigua en omgeving > naar Antigua
Bakkers dicht op zaterdag
None

[8-3-2014]

Foto: de mooie tuin bij het hotel in Cobán.

Vanuit Cobán reizen we door naar Antigua, voluit Antigua Guatemala. Om negen uur worden we opgehaald door de chauffeur. Deze chauffeur heeft zijn vrouw bij zich. We vragen of we eerst even langs de bakker kunnen om broodjes voor de lunch te kopen, maar dat heeft geen nut. De bakkers zijn hier op zaterdag gesloten en als ze wel open zijn verkopen ze geen brood. Rare jongens die Guatemalteken.

Regalo

Tijdens de rit krijgen we van de vrouw van de chauffeur een boekje met alle natuurparken van Guatemala. Een prachtig boekje en ik zeg tegen Rik dat als we dat ergens zien, ik het graag wil kopen. Dat is niet nodig. Het is een ‘regalo’ – cadeautje – van de chauffeur en zijn vrouw voor ons.

Het landschap wordt droger
None

[8-3-2014]

We komen door bekend gebied en passeren het Biotopo Mario Dary Rivera, het bronnenpark en het lunchrestaurant van donderdag. Na een flinke tijd rijden, rijden we het vochtige en overal groene landschap uit en komen we in een droger gebied met veel dennenbos en later zelfs grote cactussen.

schijfcactus
None
bloeiende cactus
None
verstrengeling
None
Boom en cactus zijn verstrengeld
volop cactussen
None
ook bloemen
None
Ondanks de droogte naast cactussen ook bloemen
Guatemala-stad
None

[8-3-2014]

Foto: een wijkje met op en in elkaar gestapelde huisjes in Guatemala-stad.

Dichter bij Antigua is de omgeving weer minder droog. De rit voert door Guatemala-stad. Een enorm grote en drukke stad waar we erg lang over doen omdat het verkeer in de hele stad muurvast staat.

lokale bus
None
Guatemala-stad
naar volgende pagina:
volgende: Antigua, dag 1