Belize 2014 > Hidden Valley en Placencia > Hidden Valley, dag 1
Soepel Belize in
None

[23-3-2014]

Foto: vanaf San Ignacio rijden we over een bumpy weg naar Hidden Valley. Het landschap onderweg is prachtig.

We rijden in ongeveer twee uur van Flores naar de grens met Belize waar we soepel onze uitstempels voor Guatemala krijgen. We wisselen de laatste quetzals om voor Belize dollars. Met de bagage stappen we over in een andere auto die Belize ingaat. Guatemalteken mogen Belize niet in en omgekeerd mogen Belizanen Guatemala niet in. Wij mogen gelukkig Belize wel in. De grens van Belize zit dichtbij die van Guatemala en we krijgen snel instempels. Ik vraag aan de Engelssprekende chauffeur naar de toiletten en die zijn er en nog schoon ook. Bij de eerste pinautomaat die we proberen, krijgen we zonder enig bezwaar de Belize dollars.
Onze eerste stop in Belize is in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve in het Cayo district. Het is een mooi natuurgebied met op de bodems met graniethoudend gesteente dichte dennenbossen en op de kalkbodems tropisch bos. Wij logeren in Hidden Valley, een enorm groot privé natuurreservaat met regenwoud, dennenbos, watervallen en bijna 150 km gemarkeerd wandelpad. Het eerste stuk tot aan San Ignacio rijden we over een aardige weg, maar als we afslaan richting Pine Forest Reserve en Hidden Valley wordt de weg erg slecht en bumpy.

onderweg
None
Secundair bos met palmbomen
Hidden Valley Inn
None

[23-3-2014]

Foto: de zitkamer voor de gasten in Hidden Valley Inn.

Hidden Valley Inn is een uitermate luxe verblijf. We logeren weer in een van de huisjes die verspreid over het terrein staan. De kamers zijn bijzonder riant. We hebben twee heerlijk zachte fauteuils, een bureautje en een bed versierd met verse bloemetjes. Volgens de man die ons naar de kamer brengt is er 24 uur per dag stroom en warm water.

Prachtige natuurplek
None

[23-3-2014]

Foto: deze hagedis heeft waarschijnlijk uit lijfsbehoud zijn staart verloren.

Het is een prachtige (en luxe) natuurplek met een overdaad aan vogels, planten en andere dieren. Bij de receptie vragen we naar tourtjes en ze hebben een hele lijst waarvan er diverse in aanmerking komen. Op advies van de receptioniste besluiten we nu tot de Lake walk. Ze zorgen hier goed voor je. Als je zelf gaat wandelen, krijg je een kaart mee en informatie over de afstanden. Ze willen je ook wegbrengen en weer terug ophalen. Als je gaat wandelen zonder gids krijg je een radio mee, zodat je altijd als er wat is of als je verdwaalt, naar de receptie kan bellen. Misschien moet ik voor thuis ook maar een radio aanschaffen. Het is een mooie wandeling over kleine binnendoorpaadjes langs de rivier en over bruggetjes van boomstammen. Het tempo ligt dan ook niet hoog. We zien prachtige bloemetjes onderweg. We zijn om kwart voor vijf terug en kunnen aanschuiven voor de – gratis – high tea met sandwiches en donuts. Thee gaat er hier met de warmte wel in.

Dalechampia schippii
None

[23-3-2014]

Dalechampia schippii, een Euphorbiaceae, die endemisch is voor Belize en die volgens de beschrijving in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve in zijn element is

Hypericum (hertshooi)
foto-serie wandeling [1/8]
Stroompje tijdens de wandeling
foto-serie wandeling [2/8]
We passeren veel mooie boomstambruggetjes
foto-serie wandeling [3/8]
Onbekende plant
foto-serie wandeling [4/8]
Onbekende plant
foto-serie wandeling [5/8]
Dalechampia schippii, een Euphorbiaceae
foto-serie wandeling [6/8]
Onbekende plant
foto-serie wandeling [7/8]
Meertje tijdens de wandeling
foto-serie wandeling [8/8]
naar volgende pagina:
volgende: Caracol