Katten India in vogelvlucht > Centraal India > safari 3 en 4 Pench
Pench, safari 3: een ander luipaard

[8 maart 2019]

Pench, safari 3: een ander luipaard

Ook ‘s middags maken we weer een prachtige safari in Pench National Park. We zien met B. erbij veel vogels. De tijgers en beren laten het afweten, maar aan het eind van de rit zien we voor de tweede keer een luipaard. Dit is een andere dan de vorige keer, ongeveer even ver weg als de eerste, maar deze is actiever. Hij likt zich, krabt zich en loopt van de ene naar de andere rots om dan weer te gaan liggen. Uiteindelijk klimt hij over de laatste rots en verdwijnt langzaam uit zicht. We kijken hem na tot ook het laatste puntje van zijn staart verdwenen is.


Boom vol Bengaalse gieren (White-rumped vulture) in Pench National Park (India)

Boom vol Bengaalse gieren (White-rumped vulture)


Zich krabbende luipaard in Pench National Park (India)

Zich krabbende luipaard


Jungledwerguil (Jungle owlet) in het laatste licht in Pench National Park (India)

Jungledwerguil (Jungle owlet) in het laatste licht


Pench, safari 4: jakhals

[9 maart 2019]

Pench, safari 4: jakhals

Vanochtend trotseren we nog een keer sterrenman voor een laatste safari, want het wordt tijd voor het derde park: Satpura. Geen tijger of luipaard vanmorgen, maar wel een jakhals heel erg dichtbij.


Lange en stoffige dagen

Onze dagen zitten steeds erg vol. Alle dagen staan we zo tussen half vijf en vijf uur op voor de ochtendsafari waar we zo rond 11 uur van terug komen. Je hebt dan even tijd om in de tuin rond te kijken voordat je op moet draven voor de lunch en na de lunch is het alweer snel tijd voor de tweede safari (of een verplaatsing). Terug van de safari is een douche hard nodig en dan wacht het avondeten zo rond half acht of acht uur. Eten met tien mensen duurt altijd langer dan met zijn tweeën, dus tegen de tijd dat we terug zijn op de kamer is het hoogste tijd om naar bed te gaan voor de volgende vroege ochtend. De douche na de safari zal je niet gemakkelijk overslaan. Alles is hier droog en stoffig en vooral het rode stof dringt diep in alles door. Rugzakjes, verrekijker, kleren, alles, alles kleurt langzaam onomkeerbaar rood. De camera’s komen er wat beter af, omdat Rik die in de waterdichte hoezen beschermt tegen het stof.


Langur met jong in Pench National Park (India)

Langur met jong


Langstaartklauwier (Long-tailed Shrike) in Pench National Park (India)

Langstaartklauwier (Long-tailed Shrike)


Goudjakhals (Golden jackal) in Pench National Park (India)

Goudjakhals (Golden jackal)


Close up van Goudjakhals (Golden jackal) in Pench National Park (India)

Close up van Goudjakhals (Golden jackal)


naar volgende pagina:
volgende: rit naar Satpura