Katten India in vogelvlucht > Centraal India > rit naar Satpura
Van Pench naar Satpura

[9 maart 2019]

Van Pench naar Satpura

Na een ochtendsafari in Pench rijden we naar Satpura. We hebben een lange rit voor de boeg en daarom voor onderweg lunchpakketten mee. Onderweg stoppen we bij een echt Indiaas restaurantje waar je als westerling niet veilig kan eten en Mahinder vraagt of we daar de lunch mogen gebruiken en dat vinden ze meer dan prima. Ons eten – dat altijd veel te veel is – wordt uitgepakt en de uitbater heeft enkel wat omzet van de drankjes. Aangezien hij uitsluitend Sprite verkoopt, loopt dat ook niet heel erg. Toch vindt hij het geweldig dat we er zijn en wil voor we vertrekken een groepsfoto van ons. Ik mag achter een van de mannen staan die twee koppen groter en twee keer zo breed is als ik.


Lunchrestaurant tussen Pench en Satpura (India)

Ons lunchrestaurant


Afwisselende rit

De rit is leuk en afwisselend. Soms passeren we een dorpje of een stad met de gebruikelijke chaos op straat, soms rijden we langs – redelijk grote – akkers met graan, sommige stukken liggen braak en soms staat er bos. Af en toe moeten we een heuvelkam oversteken en klimmen we omhoog met hier en daar leuke uitzichten, al hangt er soms nevel in de dalen. We hebben een ontzettend leuke stop bij een wekelijkse markt (zie volgende item op de site).

Na een rit van zeven uur komen we in het donker aan bij Reni lodge waar we een ongelooflijk mooie bungalow hebben met een grote kamer met een bed dat breder is dan het lang is, een zitje, een bureautje en als je de trap opgaat een enorm balkon. Trap af is de badkamer met een grote ruimte met twee wastafels en twee deuren met achter de ene deur een wc en achter de andere deur een douche. We worden nu het donker is naar de kamer gebracht en voor het diner weer opgehaald. De lodge ligt in de bufferzone van het park en je mag in het donker niet alleen over het terrein. Overdag is dat geen bezwaar. De eerste nacht hoort ook iedereen – behalve ik en iemand die met oordopjes slaapt – van heel dichtbij de harde alarmkreten van het axis hert (spotted deer) wat waarschijnlijk betekent dat er een luipaard dichtbij was.


Waarschuwing (niet spugen) bij een tolpoort (India)

Waarschuwing bij een tolpoort


Motor beladen met grote zakken in Chhindwara (India)

Wachten in Chhindwara


Verkeersopstopping in Chhindwara (India)

Verkeersopstopping in Chhindwara


Kruispunt in Pipariya (India)

Kruispunt in Pipariya


Lokale markt

[9 maart 2019]

Lokale markt

Tijdens de lange rit van Pench naar Satpura hebben we rond half vijf een ontzettend leuke stop bij een wekelijkse groentemarkt waar iedereen komt om verse groente in te slaan. Er ligt van alles aan bekende en onbekende groente en fruit soorten en alles ziet er even vers en kleurig uit. Ook de vrouwen die er boodschappen doen zijn uitermate kleurig om te zien. Alle groente en fruit wordt met verschillende contragewichten afgewogen op een balans die de verkoper in de hand houdt. De schaal van de balans wordt geleegd in de boodschappentas. Op een muurtje achter de markt zitten de resusaapjes te wachten tot iemand even niet oplet, maar vaak zijn de vingervlugge diefjes ze te slim af. De mensen vinden het wel bijzonder dat we er zijn en ik maak met wat vrouwen een praatje. Ze babbelen volop tegen me en ik praat maar gezellig terug over hun boodschappen, de verse groenten en wat wij gaan doen. Twee mannen willen erg graag op de foto en gaan er prachtig poserend voor staan. Ze zijn erg tevreden als Rik de foto toont. Een leuk intermezzo.


Groentemarkt in Madhya Pradesh (India)

Op de groentemarkt 1


Groentemarkt in Madhya Pradesh (India)

Op de groentemarkt 2


Groentemarkt in Madhya Pradesh (India)

Op de groentemarkt 3


Kleurige vrouwen op een groentemarkt in Madhya Pradesh (India)

Kleurige vrouwen op de groentemarkt


Kippenslachter op een groentemarkt in Madhya Pradesh (India)

Een trotse kippenslachter


naar volgende pagina:
volgende: safari's Satpura