Katten India in vogelvlucht > Centraal India > meer Tadoba safari's
Tadoba, safari 3: tijger

[6 maart 2019]

Tadoba, safari 3: tijger

De tweede dag trotseren we opnieuw tot tweemaal toe de bureaucratie aan de poort om het park in te komen. We gaan opnieuw op zoek naar tijgers, nu naar een mannetje dat gesignaleerd is. We komen geregeld andere jeepjes tegen die op zoek zijn naar dezelfde tijger, en we staan met een enorme pluk jeepjes te wachten. Maar ze weten waarop ze wachten, want verscholen achter bamboebosje schemert een tijger, die we alleen goed kunnen zien als hij langs een open plek tussen de bamboe loopt. Het spel is snel voorbij, maar ze schatten in wat hij gaat doen en we stellen ons op langs de weg en dan opeens komt hij vanuit het bamboebos tevoorschijn om een stukje over de weg te lopen. Na een show van enkele minuten verdwijnt hij weer in het struikgewas. Verder zien we de gaur, een enorm groot wild rund, ontzettend leuke aapjes en als Mahinder of B. meegaan ook ontzettend veel vogels.


Tijger in Tadoba Tiger Reserve (India)

De tijger


Weglopende tijger in Tadoba Tiger Reserve (India)

De tijger neemt al snel weer afscheid


Langurs passen op de baby in Tadoba Tiger Reserve (India)

Langurs passen op de baby


Moeraskrokodil (Mugger crocodile) in Tadoba Tiger Reserve (India)

Moeraskrokodil (Mugger crocodile)


Ossenkar in het buffergebied van Tadoba Tiger Reserve (India)

Ossenkar in het buffergebied


Tadoba, safari 4: tijger in een flits

[6 maart 2019]

Tadoba, safari 4: tijger in een flits

Bij de laatste safari in Tadoba overtref ik mezelf. We rijden naar een plek waar tijgers zijn gezien en stellen ons daar op. Al wie er komt, geen tijger. We wachten een tijd en daarom speel ik een beetje met de kijker om te zien of er soms iets leuks in beeld komt. En dan loopt plotseling bij een gat tussen de bomen de tijger van links naar rechts door mijn beeld. Ik geef gelijk een schreeuw, maar hij is meteen weer weg achter de bosjes. Later zien de gidsen hem in het hoge gras, maar verder ziet niemand hem. Ik die nooit iets kan vinden, heb zomaar als eerste (en bijna enige) de tijger gespot. Dat dat puur toeval was, vertellen we er gewoon niet bij.

In het park zijn ze streng. Niet alleen wordt zorgvuldig gecontroleerd wie er binnen komt in welke jeep, ook mobiele telefoons zijn strikt verboden. Alle chauffeurs moeten hun mobieltje inleveren en ook de gasten mogen geen mobiele telefoon hebben. Op zich is daar wel een goede reden voor. Ze willen niet dat als een jeep iets ziet alle andere jeeps gebeld worden en er rond een tijger of beer een kluwen van jeeps staat te dringen.


Eksterspreeuw (Asian pied starling) bij het hotel bij Tadoba Tiger Reserve (India)

Eksterspreeuw (Asian pied starling) bij ons hotel


langurs in Tadoba Tiger Reserve (India)

Langurs


Landschap in Tadoba Tiger Reserve (India)

Landschap in Tadoba


naar volgende pagina:
volgende: Pench