Rusland 2010 > Omsk-Nizhne Udinsk > naar Tomsk
Landschap verandert
None

[22-7-2010, richting Tomsk]

Het landschap verandert vandaag echt. Het wordt heuvelachtiger, het wordt nog groener en er is weer meer bos dan gisteren. Naast de grote stukken berkenbos zien we vandaag ook naaldbos. De akkers met graan zijn ook weer terug. Die akkers zijn enorm groot, zo ver als je kan kijken zie je graan. Wij denken dat ze van een collectief van boeren moeten zijn, gezien hun grootte. Regelmatig komen we ontzettend natte moerasstukken met vennetjes tegen. Overal in het land zie je mensen bessen en bosaardbeien zoeken, die ze dan in kleine bekertjes langs de weg verkopen. De bomen, soms in nette kleine groepjes, vormen net een Engels parklandschap.

passant bij lunchplek
None
lege akker
None
smeltend asfalt
None
Verkeerde afslag
None

[22-7-2010, richting Tomsk]

Goedele heeft in de Oeral problemen gekregen als we van de hoofdweg afgingen, maar zelfs hier in Siberiƫ kent ze wel de grote steden. Ze kent niet veel wegen, alleen de ene grote weg de M53 die we al een poosje volgen en die we blijven volgen de rest van Rusland door. Er zijn ook niet veel andere wegen meer. Wijken we van de M53 af, dan is Goedele ons kwijt. Straten in steden weet ze niet meer, het centrum kan ze nog redelijk vaak vinden.
Onderweg naar Tomsk verbaast ze ons weer. Ze geeft ons een te vroege afslag naar Tomsk op en we komen op een kleine weg uit die uiteindelijk dood lijkt te lopen op een betonblok voor de spoorweg. Via een steil en smal zandweggetje kunnen we onder een tunneltje onder het spoor door en aan de andere kant komen we dan weer op het oorspronkelijke kleine weggetje uit. Uiteindelijk komen we op de M53 uit en komt de echte afslag naar Tomsk.

bloemen in de berm
None
naar volgende pagina:
volgende: Tomsk