Landen > Roemenië
Roemenië
Roemenië

Roemenië

Roemenië hebben we in 2012 bezocht tijdens onze langere rondreis door Oost Europa en in 2022 als laatste onderdeel van een reis door Zuidoost-Europa.

Oost Europa 2012

De Oost Europa rondreis is op de site opgedeeld in 34 delen, waarvan er acht over Roemenië gaan. Hieronder de link naar het keuzemenu voor Roemenië 2012:
Roemenië 2012 Menu

Rondzendbrieven 2012

Tijdens de reis van 2012 hebben we zes rondzendbrieven verstuurd, waarvan er twee geheel of gedeeltelijk over Roemenië gaan. Hieronder de directe links naar deze brieven:
brief 2: Boedapest - begin Roemenië
brief 3: overig Roemenië

Reis door Zuidoost-Europa 2022

In 2022 hebben we een reis van zevenenalve week gemaakt door Zuidoost-Europa. Eerst ruim drie weken door Albanië. Daarna zijn we vanaf de Albanese grens door Noord Griekenland gereisd met een Bulgaarse vogelgids die daarna nog met ons verder is gegaan door Bulgarije en Roemenië.De reis van 2022 was meer op natuur gericht dan die van 2012. We hebben dan ook bewust in Roemenië een aantal van de vroegere plekken herbezocht.
De reis was oorspronkelijk gepland voor het voorjaar van 2020, maar door COVID is die in eerste instantie doorgeschoven naar 2021 en toen dat ook nog niet mogelijk was, naar 2022.
Het maken van het verslag van deze reis zal nog enige tijd vergen. Tijdens de reis hebben we zoals gebruikelijk rondzendbrieven gemaakt en die zijn wel al op de website geplaatst. De vijfde en laatste brief gaat vrijwel geheel over Roemenië .

Rondzendbrieven 2022

Hier de directe link naar de relevante rondzendbrief:
brief 5: Tulcea, Donau delta, Sinaia, Bran, Brasov, Transfagarasan, Sibiu

Het vrolijke kerkhof van Sapanta