Suriname 2018 > Suriname in vogelvlucht > Paramaribo
Stadswandeling uitgesteld
Met verf besmeurde mensen in Paramaribo

[2-3-2018]

Foto: de eerste met kleurstof besmeurde mensen keren terug

Nu de schildpaddentour niet door kan gaan, besluiten we maar alvast een deel van de stadswandeling te gaan doen. Onderweg komen we toevallig langs het gebouw van de Maritieme Autoriteit en voor de zekerheid vragen we binnen even na, waar een officieel uitziende man onmiddellijk het vaarverbod voor vanavond en vannacht bevestigt. Waar we even niet aan gedacht hebben, is het Holi feest. Holi is een soort voorjaars-hindoefeest. Bij dat feest gooien mensen verf naar elkaar zodat iedereen van top tot teen onder de verf zit. Het is gemene verf die je nooit meer uit je kleren krijgt en de gebruikte verfpoeder adem je ook in en is niet echt gezond. Het grote feest is in en rondom de Palmentuin en willen we naar de stad, moeten we daar langs. Al vanaf afstand zien we enorme mensenmassa’s en muziek die bedoeld is voor bij een feest. Mensen met alle kleuren van de regenboog op hoofd, kleren en benen komen ons tegemoet. We passen opnieuw de plannen aan en drinken maar een lekker pilsje op een terras. Daarna eten we wat vroeger dan gebruikelijk heerlijke Surinaamse pom. Daarna sluipen we zo ver mogelijk van het feestgedruis weer naar huis, waar we ongeschonden aankomen.

Stadswandeling Paramaribo

[3 maart 2018]

Stadswandeling Paramaribo

Op onze laatste ochtend doen we alsnog de stadswandeling door Paramaribo waarvan we gisteren hebben afgezien vanwege het Holi feest. Fort Zeelandia is op zaterdag gesloten en echt veel bezienswaardigheden zijn er niet, met uitzondering van de houten kathedraal die gelukkig wel open is. Na een vroege lunch zijn we ruim op tijd terug in het hotel waar we wachten tot we opgehaald worden voor onze terugvlucht.
Zaterdagavond vliegen we na een geweldige reis met alle lof voor Suzette en Suriname Holidays, weer terug naar het koude Nederland.


Silver-beaked tanager (Fluweeltangare) in Paramaribo

Silver-beaked tanager (Fluweeltangare) in de hoteltuin


Ministerie van Justitie en Politie in Paramaribo

Het geld gaat hier niet naar de gebouwen


Fraai pand in Paramaribo

Fraai pand in Paramaribo


Het houten interieur van de St Petrus en Paulus kathedraal in Paramaribo

Het houten interieur van de St Petrus en Paulus kathedraal


naar volgende pagina:
volgende: brief 1: Noord Suriname