Noordoost-Polen 2015 > Bartosze > wandelen naar Bartosze
Van Makosieje naar Bartosze
None

[28-5-2015]

Foto: het landschap onderweg.

Op verzoek van R. zorgen we dat alle bagage om 7 uur beneden staat. Andrzej brengt die dan naar ons nieuwe overnachtingsadres in Bartosze. Na het ontbijt brengt R. ons naar het beginpunt van de wandeling van vandaag. We lopen vandaag vanaf een plaatsje bij Makosieje naar ons nieuwe overnachtingsadres, een tocht van 23,8 km. We rijden met de auto een heel stuk van de route die we gisteren gefietst hebben en beginnen met lopen in de buurt van de watermolen waar we gisteren de grote zaagbek gezien hebben. Die zitten weer op het meer, maar veel verder weg dan gisteren. Het is een mooie tocht waarbij we veel langs meren lopen.

Langs het meer van Elk
None

[28-5-2015]

Foto: esparcette (Onobrychis viciifolia), prachtige vlinderbloemen langs het meer van Elk.

We zien onderweg kraanvogels van niet al te ver weg, die zich verschuilen in het gras. De kleine zangvogeltjes verstoppen zich ook. Wel spotten we een mooie grauwe klauwier en een heus paapje, dat ik nog nooit eerder zelf gevonden heb.  Het duurt lang voor het opgewarmd is, maar na een poos kunnen de vestjes uit. Tegen 12 uur kruisen we de lijn van een smalspoortrein die we nog langs zien komen ook.
We wandelen vandaag helemaal langs het meer tot in Elk, waar we drie jaar geleden overnacht hebben. Het duurt lang voordat we iets herkennen en de restaurants langs de promenade gevonden hebben. We denken het restaurant van vorige keer, Janus, gevonden te hebben maar zijn niet 100% zeker. Ze hebben diverse taarten, maar als we die aanwijzen, wijst het meisje ons de appeltaart aan, omdat die vers is. We volgen het advies maar op. Als de koffie allang op is en we denken geen taart meer te krijgen, komt hij alsnog: goede, warme appeltaart met een bolletje ijs.

Aankomst in Bartosze
None

[28-5-2015]

Foto: een laatste stuk bosweg onderweg naar Bartosze.

We hebben een late lunch in het zonnetje aan het meer en daarna gaan we verder richting Bartosze. We passeren een nieuwbouwwijk en lopen dan verder over de onverharde weg, eerst door open land en later door bos.
Om even over vieren zijn we in Bartosze. We vinden snel het huis en worden opgewacht door de boer die meteen zijn vrouw roept. Zij brengt ons naar de kamer. We hebben een fijne, lichte kamer met balkon. Om 7 uur krijgen we een lekkere maaltijd van gekookte kool in saus, aardappelpuree en heerlijke gehaktballetjes in saus, bietensoep vooraf en slagroomcake met koffie toe.

Het landschap onderweg
foto-serie 28 mei [1/12]
Een veld vol bijenkasten
foto-serie 28 mei [2/12]
Een met bomen omzoomde weg
foto-serie 28 mei [3/12]
Uitbundig bloeiende meidoorn
foto-serie 28 mei [4/12]
Houttrein die door de rand van Elk rijdt
foto-serie 28 mei [5/12]
Esparcette (Onobrychis viciifolia)
foto-serie 28 mei [6/12]
Wit-gele vlinderbloemen
foto-serie 28 mei [7/12]
Terrasje aan het meer van Elk
foto-serie 28 mei [8/12]
Veel fraaie houtsnijwerken bij promenade van Elk
foto-serie 28 mei [9/12]
Benzinepomp net buiten Elk
foto-serie 28 mei [10/12]
De weg vanuit Elk naar Bartosze
foto-serie 28 mei [11/12]
Dagpauwoog
foto-serie 28 mei [12/12]
naar volgende pagina:
volgende: wandelen langs meren