Noordoost-Polen 2015 > Burniszki > Kupowo-Burniszki
Startpunt in Kupowo
None

[3-6-2015]

Foto: bushalte met een wit kruis ernaast bij de start in Kupowo.

Het ontbijtmeisje dat een beetje Engels spreekt, brengt ons naar het beginpunt van de wandeling even buiten Kupowo. We vragen het meisje – dat doortastender lijkt dan de vrouw van gisteren – nog naar fietsen. Zij belooft haar vriend te bellen, wie weet. We worden iets optimistischer qua fiets.

Stevige wandeling
None

[3-6-2015]

Foto: paartje grauwe klauwier, hij zit boven, zij zit onder.

Het is een stevige wandeling met mooie stukken bos en een prachtig landschap. Het is echt warm met een paar wolkjes in een blauwe lucht. De forse wind zorgt ervoor dat de temperatuur aangenaam blijft. We zien twee keer heel mooi een bruine kiekendief, daarnaast natuurlijk ooievaars, een gele kwikstaart en een paartje grauwe klauwier samen op een hekje. Ook weer wielewalen en kraanvogels gehoord.

Langs de grens met Litouwen
None

[3-6-2015]

Foto: traditioneel houten huisje.

We lopen vlak langs de grens met Litouwen en zien een hoge wachttoren en hier en daar een grenspaal. Onderweg schiet nog heel snel – waarschijnlijk – een marter over het pad.  We schieten vandaag veel beter op dan gisteren en kunnen overal de weg vinden. Wel zijn ze op diverse plekken druk met asfalteren, zodat we een lang stuk op stinkend nieuw asfalt lopen. Op een plek waar ze bezig zijn, rollen plakken asfalt die precies de breedte van de weg hebben uit een grote machine. Fascinerend om te zien.

Fietsen regelen is niet gelukt
None

[3-6-2015]

Foto: smal wandelpad.

Als we al redelijk dicht bij Wizajny zitten, komen we door een stukje bos, eerst langs een vervallen (verdwenen) landhuis en landgoed, dan over een beekje en via een vaag pad verder. In het bos stoppen we voor de lunch omdat er een mooie, omgevallen boom ligt die uitstekend als bank dient.
Het laatste stuk gaat 3 km over een onverharde weg die bij de begraafplaats uitkomt. We komen langs de bushalte en ik grap dat ik de bus wel neem. Blijkt hij zowel volgens dienstregeling als in praktijk echt binnen een paar minuten te komen. We blijven toch maar lopen.
Het eten is weer prima: soep en daarna kip met ratatouille-achtige groente en aardappelpuree. Het meisje van vanochtend bedient vanavond. Helaas heeft ze geen fietsen kunnen regelen. We krijgen ook geen koffie, wel schone handdoeken.

Ook hier weer volop nat bos
foto-serie 3 juni [1/15]
Mooi beekje onderweg
foto-serie 3 juni [2/15]
Grote bruine pad
foto-serie 3 juni [3/15]
Nieuwsgierige koeienfamilie
foto-serie 3 juni [4/15]
Roosje met een groen glanzende kever
foto-serie 3 juni [5/15]
Anjertje (Dianthus spec.)
foto-serie 3 juni [6/15]
Vogelwikke (Vicia cracca)
foto-serie 3 juni [7/15]
Wilde reseda (Reseda lutea)
foto-serie 3 juni [8/15]
Echte akkerbloemen: korenbloem en bleke klaproos
foto-serie 3 juni [9/15]
Prachtige vuurvlinder
foto-serie 3 juni [10/15]
Esparcette (Onobrychis viciifolia)
foto-serie 3 juni [11/15]
Echte koekoeksbloem (Lychnis flos cuculi)
foto-serie 3 juni [12/15]
Tijmereprijs (Veronica serpyllifolia)
foto-serie 3 juni [13/15]
Prachtige libel op een paaltje
foto-serie 3 juni [14/15]
Gele kwikstaart
foto-serie 3 juni [15/15]
naar volgende pagina:
volgende: wandeling in Litouwen