Papoea 2019 > Papoea in vogelvlucht > Sentani
Direct vogelen bij Sentani

[1 augustus 2019]

Direct vogelen bij Sentani

De tijd vliegt werkelijk. Als we om 8 uur ‘s morgens in Sentani – waar het vliegveld van Jayapura is – aankomen, is het tijdverschil met Nederland opgelopen tot 7 uur en is het opeens donderdagmorgen.
Vanaf Sentani gaan we verdeeld over drie taxi’s richting Nimbokrang, waar we de eerste vier dagen in het laaglandregenwoud zitten. Omdat we met een vogelreis zijn, gaan we niet rechtstreeks naar Nimbokrang. Onderweg stoppen we geregeld om in de graslanden langs de weg te speuren naar vogels. We merken meteen dat dit een echte vogelreis is, want wij zijn duidelijk de twee dombo’s van de reis. Alle medereizigers kennen het vogelboek van Nieuw-Guinea al uit hun hoofd, zien vogels op plekken waar wij slechts groene blaadjes zien en rennen van de ene naar de andere vogel die meestal net vertrokken is als ik weet waar ik moet kijken. Gelukkig hebben sommige vogels het goed met ons voor, zodat we ook een heleboel wel zien.

Tot onze verbazing stoppen we middenin in Nimbokrang niet alleen voor de lunch, maar ook voor verblijf. We hebben een keurige kamer met alles wat je je kan wensen en zelfs een airco en een eigen wc en douche.


Golden-headed cisticola (goudkopgraszanger) bij Sentani, Papoea

Golden-headed cisticola (goudkopgraszanger)


Bijzondere bloem in de omgeving van Sentani, Papoea

Bijzondere bloem in de omgeving van Sentani


Spuiten met bestrijdingsmiddelen bij Sentani, Papoea

Ook hier bestrijdingsmiddelen


Verlaten sporthal (?) in de omgeving van Sentani, Papoea

Verlaten sporthal (?) in de omgeving van Sentani


Lake Sentani, Papoea

Lake Sentani


Van Sentani naar Nimbokrang

[1 augustus 2019]

Van Sentani naar Nimbokrang

Vanuit Sentani rijden we naar Nimbokrang. Alhoewel dat nergens zo vermeld is, hadden we aangenomen dat we ergens middenin de natuur zouden overnachten.
Tot onze verbazing stoppen we echter middenin in Nimbokrang en dat niet alleen voor de lunch, maar ook voor verblijf. We hebben een keurige kamer met alles wat je je kan wensen en zelfs een airco en een eigen wc en douche. De jungle is trouwens dichtbij, dus we hebben niets te klagen.


Winkeltje op moter, ergens tussen Sentani en Nimbokrang, Papoea

Onderweg van Sentani naar Nimbokrang


Straatbeeld van Nimbokrang, Papoea

Nimbokrang


naar volgende pagina:
volgende: Nimbokrang