Oeganda en Rwanda 2005 > Oeganda, deel 1 > van Murchison naar Kibale
routekaartje
None
Van Murchison Falls naar Kibale NP
None

[27-9-2005, onderweg naar Kibale]

Vandaag vroeg vertrek (7 uur) vanaf Murchison Falls naar Kibale Forest. We rijden via Hoima en Fort Portal naar het park. De rit is de langste van de hele reis en duurt 9 uur. In Hoima stoppen we voor het inkopen van snacks, omdat de lunch in Fort Portal laat wordt (gepland voor 3 of 4 uur).

De tocht is mooi. Als we nog niet zo lang op weg zijn, hebben we een prachtig uitzicht over Lake Albert. Vanuit het beboste gebied rijden we steeds meer het open landschap in. We zien de grote cactusachtige Euphorbia's, en bomen met fel gekleurde rode en gele bloemen. In de dorpen zien we veel dezelfde huisjes. Vooraan een winkeltje en daarachter het leefgedeelte. De meeste hebben een opbouw aan de voorkant. Het dak is van steen of golfplaat.
In de loop van de dag wordt het landschap steeds bergachtiger, en aan het eind van de dag zien we hellingen helemaal vol theeplantages.

We zijn om kwart voor 4 in Fort Portal, waar we bij een luxe restaurant afgezet worden voor de lunch. Het geplande vertrek om 5 uur halen we niet, omdat Lydia en Tina nog boodschappen aan het doen zijn. In Fort Portal lopen we nog even over de markt. Massa’s schoenen, en heel veel tweedehands kleding (de schoenen waarschijnlijk ook). Later horen we dat de spullen uit Amerika en Engeland komen, en hier erg gewild zijn, omdat de kwaliteit veel beter is dan de kwaliteit van nieuwe kleren die hier uit Azië komen.

Nog net voor donker bereiken we de campsite waar het onmiddellijk begint te regenen, terwijl de stokken van de tent (andere tent dan die we hadden) hopeloos in de knoop zitten. Veel gedoe, veel hulp, en uiteindelijk weinig regen, zodat alles weer goed komt.

landschap wordt meer open
None
kruispunt Hoima
None
kleurige kleding
None
verkeer Hoima
None
Fort Portal: brandstof per fiets
None
Fort Portal: markt
None
naar volgende pagina:
volgende: Kibale National Park