Oeganda en Rwanda 2005 > Oeganda, deel 1 > naar de delta en Karuma
De delta bij Lake Albert
None

[26-9-2005, Murchison Falls]

Vandaag splitst de groep zich op. Wij gaan ’s morgens naar de delta, waar de Victoria en de Albert Nile uitwaaieren in Lake Albert.
We kunnen niet op tijd vertrekken. De reden is duidelijk: de kapitein is er niet. Nathan (onze chauffeur) gaat hem en de brandstof ophalen, waarna we alsnog kunnen vertrekken.

Veel nijlpaarden en veel vogels met opnieuw een schoenbek ooievaar en een lepelaar. We zien ook drinkende olifanten. De vegetatie is prachtig, met schitterend hoge Papyrus en roze-paarse Ipomea-achtige bloemen.
In de lemen oever zien we hele wanden met nesten van de pied kingfisher en de bee-eater. In de overhangende takken is het barstensvol met wevernesten.

blauw bloemetje
None
papyrus
None
Bovenlangs de Karuma Falls
None

[26-9-2005, Murchison Falls]

’s Middags maken we een wandeling bovenlangs bij de Karuma Falls. Nu zijn we er wel dichtbij, en al het watergeweld, de watergordijnen en de regenboog zijn prachtig. We zien nu ook dat er twee watervallen zijn, wat je vanuit de boot niet kunt zien.

De tweede waterval is er pas sinds 1962, en toen ontstaan als gevolg van zware regenval.
Vandaag heeft de waterval besloten een grapje uit te halen. Ik sta op een veilige, droge plek (tenminste dat denk ik) te kijken, als plotseling uit het niets een enorme golf over me heen slaat. Niemand is nat, de golf wilde alleen mij hebben.

Deze nacht kunnen we hippo-vrij de tent in. Wel horen we hem weer ’s nachts langskomen om te grazen. We zijn nu al zo gewend, dat we denken: “Hé daar ie ie weer”, en dan weer meteen verder slapen.

de waterval
None