Oeganda en Rwanda 2005 > Oeganda, deel 1 > per boot naar Karuma Falls
Per boot naar Karuma Falls
None

[25-9-2005, Murchison Falls]

’s Middags maken we een boottocht over de Victoria Nile naar de Karuma watervallen. Ongelofelijk veel nijlpaarden onderweg, nog nooit zoveel bij elkaar gezien. We zien opnieuw olifanten die komen drinken. Verder opnieuw heel veel vogels, en als extra zien we heel goed de schoenbek ooievaar! Daarnaast massa’s ijsvogels (Pied kingfisher, Giant kingfisher, Malachite kingfisher).

De watervallen zijn erg mooi, maar vanwege de sterke stroming moeten we wel op flinke afstand blijven. De terugweg gaat stroomafwaarts, en dus sneller. Op de terugweg gezellig gepraat met Fred, een jongetje van een jaar of 9, die vertelt over school, en hoe belangrijk het is om drinkwater te koken.

nijlpaarden en olifant
None
olifantjes gaan zich verschuilen
None
krokodillen
None
de Karuma waterval
None
Victoria Nile
None
Grazende wrattenzwijnen op de camping
None

[25-9-2005, Murchison Falls]

’s Avonds erg spannend. Het nijlpaard staat 2 meter voor de ingang van de tent met zijn kont naar ons toe. We besluiten maar eerst naar het toilet te gaan, en dan te kijken wat hippo in de tussentijd doet. Als we terugkomen, sluipen we naar de bus die een eindje bij de tent vandaan geparkeerd staat. We loeren vanaf beide zijden langs de bus. Nee, geen hippo meer, hippo is niet meer te zien. Flitsend snel schieten we de tent in. Wij zijn veilig. Tanden poetsen slaan we maar over. Liever vies, dan de hippo. ’s Nachts komt hippo opnieuw langs.

naar volgende pagina:
volgende: naar de delta en Karuma