Noorwegen 2011 > Oslo en Bergen > vlucht naar Oslo
Belachelijke tussenstop in Tromsø

[9-8-2011]

Vandaag volop zon, een prachtig blauwe lucht en aangenaam weer. In de stad kopen we een lunch voor onderweg en om kwart voor een stellen we ons op voor de bus naar het vliegveld. Na de complexe en tijdrovende bagage en security check stappen we in het vliegtuig voor het eerste traject naar Tromsø.

In Tromsø hebben we de belachelijkste tussenstop die we ooit meegemaakt hebben. We moeten uit het vliegtuig naar de aankomsthal. Daar komt alle bagage op de bagageband. Je moet met je grote bagage vervolgens een rondje door het vliegveld lopen en dan bij de incheckbalie opnieuw je bagage inleveren. Vervolgens moet je zelf naar de security check, waar je je opnieuw ongeveer tot op je onderbroek moet uitkleden en daarna weer aankleden. Vervolgens gaat alle bagage weer in hetzelfde vliegtuig, stappen wij ook weer in om op precies dezelfde plaatsen te gaan zitten en gaan we weer verder. Vervolgens kondigt de gezagvoerder aan dat we met enige vertraging vertrekken omdat de boarding zo lang heeft geduurd. Vind je het gek! Het schijnt dat dit circus te maken heeft met belastingvrije regels die voor Spitsbergen gelden en vluchten uit Spitsbergen daarom als internationale vluchten binnen Noorwegen worden beschouwd. Leve de Europese eenwording!

Na dit overbodige tijdverdrijf vliegen we verder naar Oslo waar we om 10 over 7 aankomen. We nemen afscheid van de laatste medereizigers en gaan met de trein naar het centrale station van Oslo. Ons hotel is vlakbij het station en gemakkelijk te vinden. We zijn nog net op tijd om in de dichtbij gelegen food court een hapje te eten.
Terug op de kamer even de vieze was uitgezocht. De was laten doen is belachelijk duur: onderbroeken laten wassen kost 35 NOK, een overhemd 120 NOK. Zo duur zijn ze bij lange na nieuw nog niet. Ik was dus wel even zelf wat we echt nodig hebben. Ook nog even naar de Oslo-pas gekeken. Voor 340 NOK kan je voor twee dagen een pas kopen. De pas geeft toegang tot veel musea en tot het stadsvervoer in Oslo. Dat lijkt wel een goed idee.

afscheid Spitsbergen 1
afscheid Spitsbergen 2
naar volgende pagina:
volgende: Oslo, dag 1