Sognefjord > Balestrand-Flåm > hoge wandeling
De 'lange' wandeling in Balestrand

[17-8-2011]

Vandaag doen we de lange wandeling uit het SNP programma. Ook nu maar 9,5 km lopen, maar wel weer 600 meter klimmen en dalen. Ook nu weer een mooie wandeling met een goed pad dat duidelijk gemarkeerd is. Hier en daar zijn treetjes aangelegd en het is overzichtelijk lopen. Bij het eerste uitzichtpunt heb je mooi uitzicht over Balestrand en het fjord en vanwaar je ook uitkijkt, overal zie je de lelijke Kviknes aanbouw.

Zweedse kornoelje

[17-8-2011]

Foto: Zweedse kornoelje (Cornea suecica) met felrode bessen.

Het volgende uitzichtpunt, Orrabenken, is op 370 meter hoogte. Vanaf daar lopen we het bos uit en het moerasgebied in. Prachtig natte heide met kraaiheide, struikheide en dopheide, veel bessen en helemaal boven een Drosera (zonnedauw), die we voor de foto niet meer kunnen terugvinden. Later zien we nog de Zweedse kornoelje met bessen en ook weer wolfsklauw.

Buraasi

[17-8-2011]

Het uitzicht op 575 meter bij Buraasi is geweldig. Je kijkt uit over de hele zijfjord, de Esefjord, en de bergen eromheen.

Weer naar beneden

[17-8-2011]

Foto: groene helling met varens, jeneverbes en boompjes.

We gaan weer door het moeras naar beneden en lopen een hele tijd evenwijdig aan de hoogtelijn. Daarna gaan we zigzaggend naar beneden. Bij Fjoerestadstølen besluiten we nog wat verder door te lopen. We komen dan in een bos waar het pad ontzettend steil naar beneden gaat, maar over zo'n zacht en gemakkelijk paadje, dat je zo wel altijd wilt dalen. Uiteindelijk komen we uit op een rotsig pad en nog weer later op een grindpad. Later kruisen we een tak van de wandeling van gisteren en zo lopen we terug naar het uitgangspunt, Kreklingen. Daar komen we nota bene vier Amerikanen van de Antarctic Dream tegen, die hier een nacht blijven (in het Kviknes hotel).

Esefjord

[17-8-2011]

Terug in Balestrand besluiten we een stuk de Esefjord in te lopen. De Esefjord en de verder gelegen Vetlerfjord staan als fietstocht beschreven, maar de VVV verhuurt slechte fietsen tegen 7 euro per uur. We gaan nu dus te voet naar de verste punt van de Esefjord. Op de heenweg zien we de lucht mooi weerspiegeld in het water van het fjord. We speuren ook naar bruinvissen, maar die zien we niet. Om vijf uur zijn we weer terug van al met al een lange wandeling. ’s Avonds genieten we op ons balkon van een mooie avondlucht.

Uitzicht vanaf een lager uitzichtpunt
foto-serie wandeldag [1/9]
Zicht op Balestrand
foto-serie wandeldag [2/9]
Bos onderweg naar Buraasi
foto-serie wandeldag [3/9]
Bergen aan de overkant van Esefjord
foto-serie wandeldag [4/9]
We komen hoger
foto-serie wandeldag [5/9]
Uitzicht op de Esefjord vanaf Buraasi
foto-serie wandeldag [6/9]
Wolken boven de bergen
foto-serie wandeldag [7/9]
Zweedse kornoelje (Cornus suecica) nu zonder bessen
foto-serie wandeldag [8/9]
Zonsondergang, gezien vanaf ons balkon
foto-serie wandeldag [9/9]
naar volgende pagina:
volgende: Jostedalbreen NP