Georgië > David Gareja, Sighnaghi en Kakheti > Sighnaghi
uitzicht
None
Sighnaghi vanaf het Bodbe klooster.
Bodbe klooster
None

[14-9-2013]

We gaan verder richting Sighnaghi waar we overnachten. Sighnaghi zien we al vanuit de verte liggen: bovenop een vlakke heuveltop ligt het dorpje uitgespreid met uitzicht over de platte vallei eronder.
We gaan eerst nog naar het Bodbe klooster, gewijd aan St. Nino die hier begraven ligt. Er staat een prachtige stenen kerk met klokkentoren. De kerk is van binnen helemaal beschilderd, maar helaas mogen we niet fotograferen. De fresco's aan het plafond zijn al helemaal vervangen, die op de muren zijn nog oud. Bij het Bodbe klooster is een heilige bron, maar daar moet je wel wat voor over hebben: 758 treden naar beneden en later weer naar boven. Bij de heilige bron kan je niet alleen water halen, je kan er ook baden. Je krijgt dan een wit hemd aan en geneest van alle kwalen die je hebt of denkt te hebben. Rik merkt op dat ze de douche beter bovenaan de trap hadden kunnen maken.

begin van de trap
None
de heilige bron
None
Sighnaghi
None

[14-9-2013]

Sighnaghi heeft bijna om de hele stad – behalve het deel dat direct aan de steile berghelling grenst – een stadswal. Een gedeelte daarvan is nog toegankelijk en in de torens kan je naar boven om nog beter van het uitzicht te genieten. We zien ook nog twee kerken, waaronder de St. Stefanskerk met een ontzettend leuk torentje. Bij de kerk moeten we 1 gel (0,45 ct) toegang p.p. betalen. Klopt niets van, er zit gewoon iemand met een potje die van iedereen 1 gel vraagt, maar ach voor het creatieve idee geven we wel 1 gel. Boven staat zijn kameraad met een verrekijker. Hij wil iets, maar we hebben geen benul wat. Geld misschien? Later komen we hem in het dorp tegen en hij begroet ons als oude kennissen en ik krijg meteen een hand.

Het stadje is helemaal in oude stijl opgeknapt en oogt bijzonder vriendelijk. Verder staat het in het teken van de wijn, want Kakheti is beroemd om zijn wijnen. Bij ons hotel persen ze de nieuwe oogst druiven. Een man staat in een grote houten bak de druiven met laarzen aan fijn te trappen, terwijl een ander het vocht opvangt.
Tenslotte nog wat volstrekt irrelevante informatie over ons hotel in Sighnaghi: onze kamer heeft twee tweepersoons bedden, vier badjassen, vier paar slippers en in totaal twaalf kussens.

Oude stadstoren
foto-serie Sighnaghi [1/9]
St. George kerk
foto-serie Sighnaghi [2/9]
Steile keienstraatjes
foto-serie Sighnaghi [3/9]
Toren van St. George kerk
foto-serie Sighnaghi [4/9]
Pad langs de stadsmuur
foto-serie Sighnaghi [5/9]
Tegeltableau
foto-serie Sighnaghi [6/9]
Wijn persen
foto-serie Sighnaghi [7/9]
Onregelmatige straat
foto-serie Sighnaghi [8/9]
Bijna thuis
foto-serie Sighnaghi [9/9]
naar volgende pagina:
volgende: provincie Kakheti