Georgië > via Kutaisi naar Mestia > naar Zugdidi
Onderweg naar Zugdidi
None

[19-9-2013]

De volledige naam is: residentie van de catholicos-patriarch van heel Georgië, de aartsbisschop van Mtskheta - Tbilisi en de Metropolitan bisschop van Abchazië en Bichunta.

madonna met kind
None
In de kerk van de patriarch.
kerk van patriarch
None
Onderweg naar Zugdidi
None

[19-9-2013]

Foto: park met Dadiani museum.

vanuit Kutaisi gaan we op weg naar Zugdidi en vervolgens naar Mestia. In Zugdidi bezoeken we het Dadiani museum. Een paleisachtig huis dat in de 19e eeuw in bezit was van de familie Dadiani. In het huis zijn 19e eeuwse schilderijen van de Kaukasus, een prachtige verzameling Franse en Russische boeken en een kast vol operapartituren. Verder zijn er meubels in Franse stijl uit de late 19e eeuw waaronder een prachtig ingelegde tafel, kasten met uit hout gesneden leeuwen, een gevangen wolf en herten. Er is een aparte vitrine met Napoleon spullen, inclusief zijn dodenmasker, omdat een van de Dadiani’s getrouwd was met een verwant van Napoleons zuster. Als laatste komen de zalen met serviesgoed en een zaal met twee gedekte tafels met een samenraapsel van servies. Je mag geen foto's nemen en dat lukt je met de in Russische stijl opererende suppoosten (of beter cipiers) ook absoluut niet.
We lopen terug door het grote park dat bij het huis hoort. We willen bij het kerkje kijken waar het erg druk is. Het valt Rik op dat er veel mensen in zwart gekleed zijn. We concluderen dat we hier van doen hebben met een dodenwake en slaan uit piëteit met de overledene de kerk over.

straatbeeld Zugdidi
None
naar volgende pagina:
volgende: naar Svaneti