Georgië > via Kutaisi naar Mestia > Kutaisi eerste bezoek
's ochtends vroeg
None
Kutaisi vanuit hotelkamer.
bergen in ochtendlicht
None
Bagrati kathedraal
None

[19-9-2013]

We blijven maar één nachtje in Kutaisi. We gaan verder door naar Mestia in de Svanetivallei helemaal in het noorden van Georgië en helemaal in de Hoge Kaukasus. Voordat we Kutaisi verlaten gaan we eerst naar de Bagrati kathedraal en de bazaar. Op de Ukimerioni heuvel ligt de ruïne van de Bagrati kathedraal die in 1003 door Bagrat III gebouwd is. Door een Turkse explosie is in 1692 de koepel van de kathedraal geblazen en bleef er slechts een ruïne over. De kathedraal is nu na uitvoerige studies zoveel mogelijk naar het oorspronkelijke plan gerestaureerd. Binnen kan je goed zien wat oorspronkelijk en wat nieuw is. Er is heel wat nieuw gebouwd. Verder is een deel uitgevoerd in een moderne metalen constructie. Vindt Rik niet misstaan, ik wel. Het dak is wel bijzonder. Dat is van koper met een speciale laag erover waardoor het een groene, turkooizen kleur krijgt. Zo'n dak had de oorspronkelijke kerk ook en de kleur stond symbool voor de hemel.

klokketoren
None
altaar Bagrati kathedraal
None
restanten van muren
None
Bazaar van Kutaisi
None

[19-9-2013]

In de bazaar ruikt het heel lekker naar allerlei kruiden. Met zorg gestapelde tomaten, aubergines, paprika's, uien en noem maar op liggen met heerlijk verse gezichtjes vrolijk naar je te kijken. Bij de slager hangen halve koeien en rijen kippen en kalkoenen.
Kleine hoeveelheden kopen is hier heel normaal. In de winkel waar wij brood kopen, ziet Rik hoe een vrouw één staafje oploskoffie afrekent.

groentenafdeling
None
naar volgende pagina:
volgende: naar Zugdidi