Indonesiƫ 1992 > Molukken > Saparua
Fort Duurstede

[Saparua, 15-9-1992]

Dit is de binnenplaats van het fort dat in 1691 door Hollanders werd gebouwd en in 1817 werd veroverd door sergeant Matulesia. Meer informatie is te vinden op de Wikipedia pagina.

kanon Fort Duurstede
kruidnagels
Saparua stad
Ouw

[Saparua, 15-9-1992]

Ouw is een pottenbakkersdorpje op Saparua. Vandaag wordt er gebakken voor de markt van morgen. Draaischijven worden niet gebruikt.

sagobakjes Ouw
watersport
Trappennegorij

[Saparua, 16-9-1992]

Bij de heel drukke markt in Saparua stad praten we met een oudere dame die een logement heeft. Ze heeft het o.a. over een bergdorpje dat ze een trappennegorij noemt, een woord dat in Nederland niet snel meer gebruikt zal worden.

markt Saparua
straatbeeld
Zonsondergang

[Saparua, 16-9-1992]

Na een vrij luie dag zien we 's avonds de zonsondergang vanaf de steiger van de fraai gelegen Mahu Villa Lodge .

spin
langs de weg
Sprinkhaan

[Saparua, 17-9-1992]

Voordat we weer terugvaren naar Ambon, wandelen we wat in de omgeving van Mahu. We zien o.a. deze mooie geelbruine sprinkhaan.

Tuhaha

[Saparua, 17-9-1992]

We lopen naar Tuhaha om daar weer de boot terug naar Ambon te nemen.
Aangezien er ook een familie verhuist, is het een drukte van belang. Een muziekband begeleidt het geheel, het hele dorp zwaait uit en het halve dorp vaart mee. Als we met twee uur vertraging eindelijk wegvaren is heel de boot en heel het dorp in tranen. De (veel te zwaar beladen) boot vaart nog twee ererondjes en daan gaan we echt weg.

We zitten op het dak van de boot waar het onbeschrijflijk heet is zonder een zuchtje wind. Net als op de heenweg zien we dolfijnen.

zo draag je een mat
naar volgende pagina:
volgende: Ambon, deel 2