Indonesiƫ 1992 > Molukken > Ambon, deel 2
Heilige alen

[Ambon, 17-9-1992]

De boot uit Saparua komt ondanks de overbelading veilig aan in Tulehu op Ambon. We gaan eerst langs de heilige alen en de heilige karpers die verwend worden met visafval.

toeschouwers bij visvoeren
Wasplaats

[Ambon, 17-9-1992]

Bij de verblijfplaats van de heilige alen mag je ook gewoon je was doen. Heilige alen doen niet aan rangen en standen.

fietstaxi's Ambon
Markt

[Ambon, 18-9-1992]

We moeten vandaag op zoek naar een familielid van een vriendin om een brief uit Nederland af te geven. Eerst gaan we naar de markt om wat te eten te kopen voor onderweg. Aan kleine hoeveelheden doen ze niet, dus we kopen een tros bananen, houden daar zelf vier van en delen de rest maar uit.

markt [2]
Familie gevonden

[Ambon, 18-9-1992]

We gaan op zoek naar de familie van een vriendin. Eerst met een bemo naar Halong en daar treffen we een behulpzame leraar Engels die ons naar de tante brengt.
Hier het fraaie uitzicht vanuit de woning.

naar Fort Amsterdam
Fort Amsterdam

[Ambon, 18-9-1992]

De Engelse leraar die ons de weg naar de tante heeft gewezen, biedt aan om onze gids te zijn naar Fort Amsterdam. Na anderhalf uur met een bemo dwars over het eiland zijn we er. Het fort is bevolkt door nieuwsgierige kinderen die meehelpen met de restauratie.

Zoals uit de foto blijkt, is de restauratie in 1992 nog in volle gang. Op deze photoblog kun je het resultaat zien van de in 1993 voltooide restauratie.

terug naar Ambon stad
naar volgende pagina:
volgende: vlucht naar Irian Jaya