Indonesiƫ 1992 > Molukken > Ambon, deel 1
wandelen vanuit Soya

[Ambon, 14-9-1992

We kiezen vandaag voor de makkelijke optie voor een wandeling op Ambon. We gaan eerst met een bemo naar Soya en van daaruit de heuvels in over steile stenige paden

uitzicht omgeving Soya [1]
uitzicht omgeving Soya [2]
planten langs het pad
vrouwen met durians

[Ambon, 14-9-1992]

In de heuvels komen we heel veel mensen, vooral vrouwen, tegen die met hun spullen vanuit het achterland naar de stad lopen. De vrouwen zijn in kleurig roze gekleed en hebben grote manden met durians of andere vruchten op hun hoofd.

Teenslippers versus bergschoenen

[Ambon, 14-9-1992]

Iedereen zegt heel vriendelijk gedag. Je voelt je echt een stumper als je ziet hoe gemakkelijk die mensen op blote voeten of teenslippers lopen, terwijl wij strompelen op de bergschoenen.

idyllische plek
paadje gaat verder
School

[Ambon, 14-9-1992]

In het tweede dorpje dat we passeren loopt heel de school uit om ons te bekijken. Hier is alleen de snelste (of brutaalste?) al naar buiten gekomen en staat de rest nog voor de ramen.

uitzicht over baai
eindpunt
Strand als beloning

[Ambon, 14-9-1992]

Het is een niet heel lange maar, door de hellingen en de hitte, wel pittige tocht. Uiteindelijk krijgen we onze beloning: het strand. De zee is heerlijk om in te zwemmen. Helaas zijn de stenen nogal scherp, zodat we wat gehavend uit de strijd komen.

kust Ambon
baai
vissers
naar volgende pagina:
volgende: Saparua