India 2009 > Kanha > Kanha dag 5
Tijgers kijken vanaf olifant
None

[6-12-2009, Kanha]

Foto: de personen op de foto komen niet in het verhaal voor.

Vanmorgen de allerlaatste gamedrive in Kanha Park. Indrauit wil vroeger naar het park vanwege de weekenddrukte en om de parende tijgers van gisteren te zoeken en die dan vanaf de olifant te gaan bekijken. Net als alle andere ochtenden is het ook nu flink koud en zitten we met dikke kleren aan en een deken om in de jeep.

Indrauit rijdt rechtstreeks naar de plek waar we gisteren de parende tijgers hebben gezien. Na even zoeken zien we de mahouts, die met hun olifanten bij de tijgers staan. Af en toe vangen we een glimp op, maar echt goed zien we ze niet. De olifanten staan rustig gras etend om de tijgers heen. Na een poosje zegt Indrauit dat we de tijgers nu per olifant gaan bekijken. Dat snappen we niet helemaal, want de olifanten lijken niet van zins om naar ons toe te komen en wij zijn niet van plan om naar de olifanten (en tijgers) toe te lopen. We blijken vlak bij de kantine te zitten waar het nodige voor de olifantenrit geregeld wordt. Als we weer terugkomen op de plek van de tijgers, staat de olifant met een ladder tegen zijn buik al te wachten en via de ladder klimmen we op zijn rug. Onze olifant is de langzaamste van allemaal en je voelt de grote schommelstappen goed. De olifant wordt zo gepositioneerd dat we de tijger goed kunnen zien. Een van de twee kan je goed zien, die ligt met zijn kop omhoog. De ander kan je maar een beetje zien, zelfs van zo dichtbij, omdat die plat in het hoge gras ligt. Na de fotosessie sjokt de olifant weer terug naar de weg om ons af te zetten en de volgende lading op te halen.

tijger vanaf de olifant
None
Onze laatste Kanha tijger
None

[6-12-2009, Kanha]

Na de olifant vraagt Indrauit of we nog het derde museum willen zien (we hebben de voorgaande dagen al twee kleine museums hier bekeken), of verder in het park rond willen kijken. We kiezen voor het park, een verstandig besluit, want even later zien we opnieuw een tijger. Het vierde mannetje dat we zien en de grootste tijger van het hele park. Deze heeft een forse halsband om. Er zijn zes gemerkte tijgers in het park. Deze doet opnieuw leuke kunstjes voor ons die we nog niet eerder gezien hebben. Eerst slaat hij af om aan een boom te krabben, wij zien vooral de takken heen en weer schudden. Hij komt weer terug en stopt even later bij een boom langs de weg om aan de bast te knabbelen en daarna lekker zijn kop tegen de stam te schuren. Iets verderop laat hij zich in het gras vallen om heerlijk op zijn rug in het gras heen en weer te rollen.

achteruit rijden
None
hij houdt ons in de gaten
None
tijger met halsband
None
iedereen is gewaarschuwd
None
crested serpent eagle
None
naar volgende pagina:
volgende: rit Kanha-Bandhavgarh