India 2009 > Kanha > Kanha dag 4
Een ander gedeelte van het park
None

[5-12-2009, Kanha]

Foto: ochtendmist.

Indrauit wil de weekenddrukte ontvluchten en neemt ons mee naar een ander deel van het park. We gaan naar de bovenrand van het plateau op 780 m van waaraf je een prachtig uitzicht over het hele park hebt. Bovenop het plateau ontbijten we. In plaats van de keurige en steeds schoongepoetste toiletten bij de kantine, moeten we ons nu behelpen met een primitief hokje. Het is een heel mooie landschapsrit.

ochtendmist 2
None
barasingha in de mist
None
vlinderbloem
None
vlinderbloem in dauw
None
twee kippen op de weg
None
dampende gaur
None
gids en jeep
None
watertje
None
orchidee in boom
None
Wild dogs
None

[5-12-2009, Kanha]

Op het laatste stuk van de rit zien we ook nog zomaar een grote groep wild dogs. Ook wel een bijzonder cadeautje. We hadden verwacht dat ze wel meteen weg zouden schieten, maar niets daarvan. Ze blijven rustig op de weg liggen, lopen wat en laten hun hoge fluitende geluidjes horen, dat in niets op blaffen lijkt. Twee vrouwtjes zijn drachtig. Volgens Indrauit gaat een van de vrouwtjes binnen een paar dagen bevallen.

wilde honden 2
None
Cobra op de weg
None

[5-12-2009, Kanha]

Foto: banyon boom tussen park en resort. Hier in de buurt lag een cobra midden op de weg.

Als we bijna thuis zijn, al lang uit het park zijn en Rik dus ook de fotocamera al opgeborgen heeft, zien we gewoon op de weg nog een cobra. Hij richt zich helemaal op en zwaait met zijn kop omhoog gericht. Daarna glijdt hij van de weg af en kruipt het gras weer in.

winkeltje onderweg
None
Middagrit met parende tijgers
None

[5-12-2009, Kanha]

Foto: parkwachters overleggen voor de middagopening.

’s Middags gaan we eerder op weg vanwege de weekenddrukte en Indrauit belooft ons een stoffige en drukke rit. Wij vinden het eerlijk gezegd nog wel meevallen. Tegen het eind van de rit gaan we op zoek naar een tijgerpaar dat gesignaleerd is en na lang zoeken en heen en weer rijden, vinden we ze veraf liggend in het hoge gras. Soms lopen ze een stukje maar het grootste deel van de tijd liggen ze in elkaars buurt. Het mannetje paart tot drie keer toe met het vrouwtje, De paring duurt verbazingwekkend kort en tussendoor likken ze elkaar, maar na afloop liggen ze elk op hun eigen plek. De paring gaat met veel gegrom gepaard. Af en toe zie je de tijgers even goed als ze gaan staan of lopen, soms zie je een van de twee slecht omdat ze liggen. De paring zelf hebben we echt behoorlijk goed gezien. Indrauit zelf heeft dit pas drie keer in zijn hele leven gezien.

regelen van permits
None
spotted deer
None
tijd om terug te keren
None
naar volgende pagina:
volgende: Kanha dag 5