India 2009 > Kanha > Kanha dag 3
Glimp van jungle cat
None

[4-12-2009, Kanha]

Het vroege ochtendritueel van gisteren herhaalt zich ook vandaag en de lage ochtendmist in het park is weer prachtig. Al heel snel zien we ons eerste bijzondere dier: de jungle cat. We zien hem niet echt goed, hij sprint met hoge sprongen weg in het gras, maar normaal gesproken zie je zo’n beest echt niet.

Verder zien we deze ochtend maar liefst twee tijgers en we zien ze allebei ongeveer wel een uur lang. De eerste loopt langs de weg en kunnen we ook nog volgen als hij een stukje van de weg af door de bosjes loopt. Het is paartijd en hij brult al voordat we hem zien naar het vrouwtje dat ook antwoord geeft (en dat we niet zien). Deze keer zien we de tijger recht van voren, wat nog leuker is dan zoals gisteren van achteren. Op zeker moment loopt de tijger dieper het bos in en zijn we hem kwijt.

over de weg
None
red-headed vulture
None
Tijger loopt, drinkt, doezelt, wast en loopt weer
None

[4-12-2009, Kanha]

De tweede tijger van deze ochtend volgen we achteruitrijdend. Hij heeft een dikke pens na een goede maaltijd. Na een tijdje lopen, slaat hij af en gaat in een poeltje dicht naast de weg liggen. Hij drinkt water, doezelt een beetje en wast zijn vacht schoon. Twee keer zien we een mooie grote gaap. Na een ruime rust staat hij op en loopt weer verder. Ook deze tijger volgen we tot hij op een goed moment de weg verlaat.

Alsof we nog niet genoeg gezien hebben, zien we ook nog in het bos de sloth bear (lippenbeer). Hem kunnen we niet heel goed zien, omdat hij verscholen blijft in het hoge groen. We zien alleen een groot zwart ding bewegen.

In een betonnen poeltje
fotoserie tijger [1/8]
Lopende tijger 1
fotoserie tijger [2/8]
Lopende tijger 2
fotoserie tijger [3/8]
Lopende tijger 3
fotoserie tijger [4/8]
Lopende tijger 4
fotoserie tijger [5/8]
Lopende tijger 5
fotoserie tijger [6/8]
Lopende tijger 6
fotoserie tijger [7/8]
Lopende tijger 7
fotoserie tijger [8/8]
terug voor de lunch
None
Middagdrive
None

[4-12-2009, Kanha]

Foto: sambar deer.

’s Middags zouden er andere mensen meegaan in het jeepje dat we tot nu toe voor onszelf hadden, maar die blijken toch niet mee te gaan. Opnieuw zien we een tijger. Het is dezelfde als de tweede van vanmorgen. Niet dat wij dat weten, maar als Indrauit dat zegt, dan geloven we dat. Het blijft verbazingwekkend dat je gewoon in zo’n open truckje voor een tijger uitrijdt. Als hij een grote sprong doet, is hij bij je, maar kennelijk komt hij niet op dat idee. Vanmorgen had de tijger na zijn bad een erg vieze rechterkant en staart en er hing een blaadje is zijn staart. Het blaadje is nu weg, maar hij is nog steeds een beetje vies.

Op de terugweg naar de gate, zien we tot driemaal toe een gaur, vlak langs de weg. Ze lijken echt op buffels, maar zijn volstrekt ongevaarlijk.

daar is die weer
None
in de bocht
None
loeren naar de jeep
None
het bos in?
None
blijven aankijken
None
gaat inhalen
None
termietenheuvel
None
het wordt avond
None
naar volgende pagina:
volgende: Kanha dag 4