India 2009 > Corbett Park > één nacht in Delhi
Van Jaipur naar Delhi

[16-12-2009]

Foto: dorpje onderweg naar Delhi.

Vandaag staat er een zes uur durende rit naar Delhi op het programma. We rijden over een goede weg die zo’n zeven à acht jaar oud is en die er dus nog niet was toen we hier twaalf jaar geleden waren .

Het landschap verandert geleidelijk van droog en dor naar een landbouwgebied met tarwe en aardappels. Af en toe zien we bergen, maar die staan een beetje misplaatst in het landschap en zien er niet natuurlijk uit. Volgens ons zijn de meeste afgegraven voor het marmer dat je hier overal met vrachtwagens tegelijk ziet. Onderweg zijn redelijk veel tolpoorten waar je telkens voor moet betalen.

droog en een berg
controlepost
kamelenkar op snelweg
Hotel buiten de stad

[16-12-2009]

Foto: blik omhoog vanuit de tuin van het hotel.

We zijn al vroeg in Delhi, zo rond half twee. Omdat we geen zin hebben in een grote complete lunch en er buiten het hotel niets in de buurt lijkt te zitten, doen we maar weer een lunch met crackers en koekjes. Het kopje thee erbij valt nog niet mee. Als Rik de waterkoker aanzet, produceert het apparaat een steekvlam, dikke rookwolken en een enorme stank. Bij de receptie beloven ze iemand langs te sturen. Die bekijkt met een geleerd gezicht de waterkoker, verdwijnt ermee en komt na een half uurtje terug met een andere die zich normaal gedraagt.

Aangezien we een flink eind buiten de stad zitten, is het inmiddels te laat om nog echt iets in de stad zelf te ondernemen. Wandelen hier in de buurt wordt ons ontraden door de receptie van het hotel. Waarom weten we niet, maar in ieder geval ziet het er ook niet als een wandelomgeving uit. We kunnen nu kiezen tussen zwemmen, fitness of massage in het hotel zelf. Gelukkig heeft het hotel een mooie grote tuin met zitjes, dus daar brengen we de middag door.

nog een blik omhoog
naar volgende pagina:
volgende: naar Corbett Hideaway