India 2009 > Bandhavgarh > Bandhavgarh dag 2
Vooral vogels

[8-12-2009]

Foto: wild zwijn.

Vandaag opnieuw vroeg op om het park in te gaan. De andere gasten die gisteren zouden komen, komen definitief niet, ze hebben afgebeld. We blijven dus de enige gasten van de lodge. Als we bij de ingang van het park staan te wachten, probeert een jong stel ons over te halen om onze jeep met hen te delen. Nu we het toevallig steeds zo luxe treffen en de jeep voor onszelf hebben, willen we dat eigenlijk wel zo houden.

’s Morgens zien we in het park geen heel bijzondere dieren, maar wel zien we een paar keer vogels heel goed omdat ze net goed in de zon zitten. Darsa is naarstig op zoek naar een tijger die hij niet vindt. Het lijkt dat hij meer teleurgesteld is dan wij. Bij aankomst in Bandhavgarh vroeg hij direct hoeveel tijgers we in Kanha hadden gezien. Nu zijn score nog op nul staat, steekt zijn park negatief af. Omdat we in Kanha al zo verwend zijn, zijn voor ons de tijgers hier nu minder urgent.

spotted deer
landschap
bospad
olifant zegt gedag
lesser adjutant
Wij zijn ook een bezienswaardigheid

[8-12-2009]

Foto: rhesusaapje.

’s Middags is het park bevolkt met jeepjes vol kinderen. Een school uit Riva (200 km van het park) heeft bijna alle 45 jeepjes die het park per keer toestaat, afgehuurd. Voor de kinderen vormen wij ook een bezienswaardigheid in het park. We blijven bezig met zwaaien en antwoord geven op de vraag: 'What is your name?'. Vanmiddag zien we veel beesten: natuurlijk weer veel vogels, maar ook veel rhesusaapjes en een gezellig wroetend zwijn. Ook zien we in de verte een mongoose.

kikkertjes
King-vulture

[8-12-2009]

Een king-vulture poseert prachtig in een boom. Deepak vertelt dat hij king-vulture heet omdat hij de grootste en sterkste snavel heeft van allemaal. Hij mag altijd als eerste eten, omdat zijn snavel als enige sterk genoeg is om het vel stuk te scheuren.

de jeep
sambar deer met jong
pauw op dode boom
Er zitten hier toch tijgers

[8-12-2009]

Foto: het is al schemerig en de tijger beweegt snel. De foto is onscherp, maar het is een bewijs dat er ook in Bandhavgarh tijgers zijn.

We rijden al richting uitgang als de gidsen alarmroepen horen. Een hele groep jeepjes staat bij elkaar geklonterd. Er loopt een tijger door de bosjes die de weg over gaat steken. Om kwart over vijf, een kwartier voor sluitingstijd, lukt het dan toch. De tijger loopt naar de weg, steekt de weg over en verdwijnt aan de andere kant weer in de bosjes om naar de drinkpoel te gaan. Bij de drinkpoel kan je haar met de verrekijker nog net zien. Een mooie afsluiting van de dag.

Ook een tijger is geen reden om te laat uit het park terug te komen. De regels zijn hier streng: 500 Rp. boete en 15 dagen parkverbod voor gids, chauffeur en jeep. Bij een tweede overtreding loopt dat op tot 1000 Rp. en een toegangsverbod van een maand. Een derde overtreding leidt tot een verbod voor de rest van het seizoen.

Op nadrukkelijk commando verschijnen we om zeven uur bij het gezellig samenzijn. Om half acht is het diner gereed en daarna wordt er een mooie tijgerfilm voor ons opgezet. De film is opgenomen in Banhdavgarh en laat de eerste op film geregistreerde tijgerkill zien.

naar volgende pagina:
volgende: Bandhavgarh dag 3