Denemarken 2006 > tot Vejen/Esbjerg > Surwold - Krautsand
Naar Mollberg (Rabbensee)
None

[7-6-2006]

Foto: fietspaadje door natuurgebied bij Westerstede.

We fietsen binnendoor en doen weinig plaatsen aan. Het landschap is afwisselend. De eerste 20 kilometer: natte veengebieden, gebieden waar nog veen gestoken wordt, weiden, akkers en veel wegen zijn omzoomd door bomen.
Omdat Westerstede een mooie stad is en de rit ernaartoe door een natuurpark gaat, maken we een ommetje door dat park en Westerstede. Na Westerstede vinden we de route weer terug, maar na een kilometer of vijf raken we die alsnog kwijt en dat blijft zo. Uiteindelijk komen we in Weifelstede waar we niet horen te zijn. Uiteindelijk komen we waar we moeten zijn, een camping met een prachtige plek aan een zandafgravingsmeertje.

[8-6-2006]

naar Wehdel

Via Ovelgönne naar de pont over de Weser. Ovelgönne en het landschap doen denken aan de Wadden-eilanden. In Heerstedt vertellen ze ons dat er geen camping in Lune is (zoals in de beschrijving staat) maar dat we via Lune nog 6 kilometer richting Wehdel moeten. Dat klopt.

[9-6-2006]

Naar Krautsand

Via Geestenseth en Kohlen naar Lammerstedt. Prachtig glooiend landschap met graan- en maisvelden, weiden, houtwallen en stukjes bos.
Via de B495 de Oste rivier over. In Osten is een kerk met een toren waaraan (i.p.v. waarin) de klok hangt. De camping in Krautsand is in eerste instantie rustig, maar later komt er een groep die de tenten vlakbij de onze opzet met daarbij een partytent, een barbecue op het pad en een TV voor het voetbal.

kerk Westenstede
None
Marktplatz Westenstede
None
aan de Rabbensee
None
8-6: oversteek Weser
None
9-6: kerk Osten
None
pleintje Osten
None
naar volgende pagina:
volgende: Krautsand - Schleswig