Denemarken 2006 > tot Vejen/Esbjerg > start van de trip
De eerste dagen

Vrijdag 2 juni 2006: fietsproblemen

Al voor Otterloo slaat Rik's fiets vast. De achterband zit klem tegen het spatbord. Trappen tegen het wiel helpt om het wiel weer los te krijgen, maar zodra je opstapt slaat het wiel weer vast. We hadden de fiets juist een inspectiebeurt laten geven en denken dat het wiel na de controle niet goed is vastgezet. Ww besluiten naar Otterloo te gaan lopen en daar een fietsenmaker op te zoeken. Na een kwartiertje lopen probeert Rik het nog een keer en heeft de schop tegen het wiel meer effecten halen we Otterloo voorzichtig fietsend.
Bij de fietsenmaker blijkt het wiel inderdaad los te zitten. Bovendien constateert hij dat de spaken van het achterwiel veel te slap zijn; daar gaan we Denemarken niet mee halen. Ook die worden vastgezet. Tijdens het proefrondje trekt Rik zijn remkabel los, dus ook die moet nog vervangen worden.
De stand is nu tien kilometer met drie fietsreparaties. Om half 1 kunnen we alsnog uit Otterloo vertrekken en fietsen tot Wapenveld.

Zaterdag 3 juni 2006: naar Beerze

Bij Hattem blijkt het pontje over de IJssel dat van mei tot oktober van 10 tot 6 moet varen, vandaag op Pinksterzaterdag niet te varen. We moeten daarom omfietsen via de IJsselbrug bij Zwolle. Vanwege de pinksterdagen eten voor de komende dagen ingeslagen.

Zondag 4 juni 2006: naar Emmen

Alleen een heel grote camping gevonden in Emmen; grote kantine met teveel oranje vlaggetjes, maar wel aardige mensen.
Emmen is de startplaats van de Jutland-fietsroute uit het boekje, dus vanaf hier hoeven we - als het goed is - alleen de route-aanwijzingen uit het boekje te volgen.

Maandag 5 juni 2006: waar is een camping?

Vandaag doen we de route Emmen - Surwold, waar volgens de beschrijving een camping is. Om de plaats Surwold te bereiken moeten we extra kilometers maken omdat de richtingborden verwarrend zijn. Als we er eenmaal zijn, blijkt er alleen een jeugdterreintje te zijn. In het centrum weet niemand iets van een camping en worden we goedbedoeld naar een paar verkeerde plekken gestuurd. Bij het museum zeggen ze dat we niet in Surwold, maar in Börger moeten zijn. Daar wijst iemand ons de weg naar de camping, maar na 5 kilometer beginnen te toch te twijfelen en gaan we maar weer vragen. We zitten goed en na nog eens 2,5 kilometer zijn we weer een aardig eind terug richting Surwold, maar wel bij een kampeerplaats bij een Gaststätte. Daar is niemand aanwezig, maar er is maar één caravan dus plek genoeg om ons tentje op te zetten. Later op de avond kunnen we ons alsnog aanmelden bij de eigenaar.

Dinsdag 6 juni 2006: boswandeling bij Börger

Geen fietsdag vandaag, maar een boswandeling van Börger naar Sögel (met o.a. het Clemenswerth Schloss) en terug. Mooi zonnig weer en een afstand van zo'n 23 - 25 kilometer.

naar volgende pagina:
volgende: Surwold - Krautsand