Denemarken 2006 > tot Vejen/Esbjerg > Krautsand - Schleswig
Naar Nord-Ostseekanal
None

[10-6-2006]

Foto: grote plein Gluckstadt.

De oversteek over de Elbe is een belevenis: je gaat zig-zag door de vaargeul om eilandjes heen over de vier kilometer brede rivier. Tussendoor komen grote schepen langs en de overtocht duurt een half uur.
Aan de overkant eerst een excursie naar Gluckstadt dat helemaal niet Duits aandoet. Vroeger was het dan ook Deens. De huizen laten ook Nederlandse invloeden zien (trapgeveltjes). Aan de kerk hangt een op de Duitsers buitgemaakt anker en op de toren staat Vrouwe Fortuna om geluk te brengen en de wind te wijzen.
Via Itzehoe naar de camping in Oldenb├╝ttel. Daar eerst met een pontje het Nord-Ostseekanal over. Op grond van de aanwijzingen vinden we na een paar kilometer de camping. Camping is een te groot woord, want eigenlijk staan we gewoon in de tuin en hebben we een badkamer in het huis. De plek bij het kanaal is prachtig; er varen geregeld enorme schepen voorbij die als een flatgebouw boven het dijkje uitsteken.

[11-6-2006]

Wandelen in omgeving

Vandaag is het de bedoeling om te wandelen in de omgeving van Holtdorf. Het bos daar is wel mooi, maar paden zijn er nauwelijks. Tijdje gelezen in het bos totdat de muggen te hinderlijk werden. Ondanks de 'rustdag' toch nog een kleine 50 kilometer gefietst.

[12-6-2006]

Naar Schleswig

Via Breiholz en Kropp naar Schleswig. Op het laatste stuk zien we verdedigingswallen en grafheuvels uit de Vikingtijd.

Deense invloeden
None
kerkje Gluckstadt
None
straatje Gluckstadt
None
Runesteen
None

[12-6-2006, Busdorf]

naar volgende pagina:
volgende: Schleswig