West-Canada in vogelvlucht > Vancouver Island > Port McNeill-Vancouver
Van Port McNeill naar Nanaimo

[9 september 2018]

Van Port McNeill naar Nanaimo

Na twee mooie dagen verlaten we Port McNeill om weer terug te rijden naar het zuiden van het eiland, naar Nanaimo waar we met de veerpont vanuit Vancouver aangekomen zijn. Vandaag is het echt slecht weer. De hele nacht heeft het geregend en ook onderweg komt de regen met bakken uit de lucht en de lucht kan niet grijzer zijn dan hij is en in de loop van de dag gaat het ook nog flink waaien. We hebben nog een beetje geluk met de – wat ingekorte – vogelstops onderweg, omdat er soms toevallig een afdakje is of de regen net even wat minder is.

In Sayward stoppen we bij de houthaven. Ze verschepen daar het hout dat met vrachtwagen aangevoerd wordt. Een soort heftrucks verzamelen de stammen en tillen die in een houder die bovenaan een steile helling op de oever staat. Vanaf die helling glijden de stammen gebundeld naar beneden om met een dikke plons in het water te belanden. Daar ligt het al vol met bundels stammen en twee kleine bootjes die zich als tuimelbekers (die babybekers die nooit omvallen) door het water bewegen, zijn druk bezig om de stammenbundels te sorteren en op de goede plek in een soort vakjes in de haven te dirigeren. Van daaruit worden ze later dan door sleepboten opgehaald die ze verder vervoeren. In de loop van de middag lijkt het weer iets op te klaren en wordt het iets droger, zodat we nog even een vogelgebiedje bij Nanaimo kunnen aandoen.


Houthaven in Sayward (Vancouver Island, Canada)

Houthaven in Sayward


Houthaven in Sayward (Vancouver Island, Canada)

Houthaven in Sayward


Vogelgebiedje bij Nanaimo (Vancouver Island, Canada)

Vogelgebiedje bij Nanaimo


Gevlekte Towie (Spotted Towhee) bij Nanaimo (Vancouver Island, Canada)

Gevlekte Towie (Spotted Towhee) bij Nanaimo


Terug naar het vasteland

[10 september 2018]

Terug naar het vasteland

In Nanaimo gaan we met de veerboot weer terug naar het vasteland, maar we gaan nu naar Twawassen dat aan de zuidkant van Vancouver ligt om daar nog wat vogelgebieden aan te doen. Het is opnieuw zwaar bewolkt en regenachtig weer, maar de regen is duidelijk veel minder zwaar dan gisteren. We zien onderweg ver weg nog een bultrug. Hij komt niet heel ver boven water, maar spuit wel.


Leeg dek op de ferry van Nanaimo naar Twewassen (Canada)

Met dit weer gaat niemand naar het dek


De ferry afvaart bij Nanaimo (Vancouver Island)

De ferry afvaart bij Nanaimo


Vogelgebied bij Twewassen (Canada)

Twewassen


Roodstaartbuizerd (Red-tailed Hawk) op Westham Island(Canada)

Roodstaartbuizerd (Red-tailed Hawk) op Westham Island


George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary

[10 september 2018]

George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary

Bij het laatste vogelpunt, George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary op Westham Island, zijn we tegen vieren en nog maar net op tijd. Het is een soort privé park waar de kassa om 4 uur en het toegangshek om 5 uur sluit. Het is een gecultiveerd parkachtig gebied, maar wel heel leuk, omdat de vogels er veel tammer zijn – je kan ook zakjes voer kopen en de vogels voeren – dan normaal. Er zijn veel verschillende soorten eenden, onder andere de prachtige Carolina eend die hier van nature voorkomt. Nu de eendjes zo dichtbij zitten, zijn ze goed te fotograferen en om thuis nog te weten welke naam bij welke eend hoort, moet ik dus druk aantekeningen maken. Een Canadese gans zit verlangend naar mijn opschrijfboekje te kijken, in de volle overtuiging dat ik zeker iets lekkers te eten in mijn hand heb. Ook een gezellig meesje komt even op mijn hand zitten. Ik houd wel van vogeltjes die er rekening mee houden dat ik geen vogelaar ben en dus wat hulp nodig heb om ze te zien.

Terug van het park komt de blauwe kiekendief zich nog even aan ons voorstellen en een groepje prachtige Canadese kraanvogels vormt het toetje van de reis met de Nederlands/Belgische groep. ‘s Avonds gaan we nog voor de laatste keer met z’n allen uit eten. R. vliegt morgen (11 september) al vroeg richting huis, de anderen gaan met een latere directe vlucht en wij verhuizen morgen naar een ander hotel in Vancouver waar we de Engelse groep ontmoeten voor de trip naar het Great Bear Rainforest.


Carolina-eend (Wood Duck) in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary (Canada)

Carolina-eend (Wood Duck)


Eekhoorn in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary (Canada)

Eekhoorn in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary


Slobeend (Northern Shoveler) in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary (Canada)

Slobeend (Northern Shoveler) in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary


Grote grijze snip (Long-billed Dowitcher) in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary (Canada)

Grote grijze snip (Long-billed Dowitcher) in het George C. Reifel Migratory Bird Sanctuary


Canadese kraanvogels (Sandhill Crane) op Westham Island (Canada)

Canadese kraanvogels (Sandhill Crane) op Westham Island


naar volgende pagina:
volgende: dag in Vancouver