[19-7-1997]
Foto: landschap onderweg naar Fianarantsoa.
Vanuit Ranomafana maken we de korte rit naar Fianarantsoa, een soort tweede hoofdstad voor het zuiden van Madagascar.
Wat ons steeds weer opvalt in steden en dorpen is het ruime assortiment wat er te koop is. Overal zien we heel veel verschillende groenten: bloemkool, wortelen, tomaten, kolen, uien, sperziebonen, heel veel soorten bonen, veel rijst, maïs, meel en noem maar op. Alles ziet er even mooi uit. We zien ook stalletjes met vlees, en overal lopen wel kippen, varkens, en zeboes (runderen). Bij straatstalletjes kan je voor tussen de 4 - 40 cent al heel wat eten (maar meestal niet geschikt voor onze Europese magen). De mensen zijn wel slecht gekleed (veel oude en gescheurde kleren), maar wij hebben de indruk dat de meesten wel voldoende te eten hebben, en ook redelijk gevarieerd en goed eten.
In Fianarantsoa blijven we één nacht, we eten er ’s avonds in het restaurant dat staat aangeschreven als het beste van Madagascar. Voor degene die nog denkt dat we iets tekort komen, het menu: uiensoep (met kaas en stokbrood), biefstuk in pepersaus met spinazie à la crème en doperwtjes en frietjes, en toe geflambeerde flensjes. Alles van een prima kwaliteit! Er zijn dagen in Nederland dat we minder eten.
[19-7-1997]
's Middags staat een stadstour met ons busje op het programma. We gaan eerst naar een heuvel met uitzicht over de stad. Vervolgens blijkt er een optreden van een muziekband met dansers te zijn. We kijken daar een tijdje rond, waarna een paar mensen, waaronder de gids, daar wil blijven. Dat is dus meteen het einde van deze 'stadstour'.