Nicaragua > Léon en omgeving > León, dag 1
El Calvario
None

[18-2-2014]

‘s Middags doen we ons eerste rondje León en we ontdekken heel wat nuttige dingen, zoals de wasserette waar we morgen de was gaan brengen en de heerlijke Franse bakker die veel lekkere gebakjes heeft.
De eerste kerk die we doen is de El Calvario kerk die heel mooi van buiten is. De middengevel is mooi bewerkt met figuren en de torens aan weerszijden hebben baksteenreliëfs met witte voegen. Jammer genoeg is de kerk dicht.

Rubén Dario in de kathedraal
None

[18-2-2014]

De grote kathedraal is wel open en is van binnen mooier dan van buiten. In de kathedraal komen we nog een stukje geschiedenis tegen. Daar ligt Nicaragua's grootste schrijver en dichter, Rubén Dario (1867 – 1916), begraven. Zijn graf wordt bewaakt door een leeuw die erg zorgelijk kijkt. Misschien denkt hij diep na over Dario's gedichten.

San Sebastian kerk
None

[18-2-2014]

Van de San Sebastian kerk is alleen een ruïne over. Hij is door Somoza verwoest, wat niet heel moeilijk was omdat de kerk niet van steen was zoals andere kerken, maar van leem.

Guadalupe kerk
None

[18-2-2014]

De Guadalupe kerk die aan de andere kant van de Chiquitorivier ligt, is van binnen eenvoudig, maar de paadjes naar de kerk hebben heel leuke patronen.

naar volgende pagina:
volgende: León, impressies 1