Honduras > naar Cerro Azul Meambar NP
Richting Caribische kust
None

[2-3-2014]

Foto: het bergachtige landschap onderweg.

Saul onze gids voor de komende twee dagen, komt ons ophalen voor een lange rit naar het Cerro Azul Meambar Nationale Park, waar we een nachtje blijven. We rijden eerst vooral naar het noorden en komen uit op de grote weg die San Salvador met Tegucigalpa verbindt. We rijden de bergen door en gaan richting Caribische kust.

heuvelachtig
None
Kalk
None

[2-3-2014]

Foto: afgraving bij de kalkgroeve.

Onderweg zien we een groeve waar ze kalk winnen. Na het afgraven wordt gedurende twee dagen het gesteente verbrand en houden ze kalk over.

kalkoven
None
werkplaats
None
Bij de kalkgroeve
koffiestop
None
Ook hier het onvermijdelijke voetbal
San Pedro Sula
None

[2-3-2014]

Foto: brug bij San Pedro Sula.

Bij San Pedro Sula, de tweede stad van Honduras, slaan we af om naar het zuiden – zuidoosten te gaan en na een poos slaan we af naar de waterval van Pulhapanzak.

Pulhapanzak
None

[2-3-2014]

De waterval van Pulhapanzak is een groot complex waar het vandaag heel druk is; veel mensen uit de stad zoeken verkoeling bij de waterval. In poeltjes een eindje van de waterval af kan je zwemmen. De waterval is indrukwekkend groot en heeft ook veel water. Kennelijk is er gisteren een feestje geweest, want er staan veel lege koelkasten, willekeurig verspreid staande stoelen en andere rommel. Volgens Rik vertelt Saul aan iedereen die het maar horen wil dat wij uit Nederland komen.

natuurbad
None
Pulhapanzak
hier was feest
None
Pulhapanzak
Meer van Yojoa
None

[2-3-2014]

Vanaf de watervallen is het nog maar een klein stukje naar het meer van Yojoa, een prachtig natuurlijk meer. We kijken even bij het meer naar de door Saul beloofde watervogels en gaan dan flink omhoog naar de lodge bij het bezoekerscentrum van het Cerro Azul Meambar Nationale Park.

uitzicht op meer
None
Meer van Yojoa
lekker?
None
Ingelegd zuur in restaurant bij het Yojoa meer
naar volgende pagina:
volgende: Cerro Azul Meambar NP