Honduras > Cerro Azul Meambar NP
Cerro Azul Meambar
None

[2-3-2014]

Het Cerro Azul Meambar Nationale Park is een tropisch regenwoud op de oostelijke hellingen van het Yojoa meer. We maken daar een wandeling met Theo die er al tien jaar werkt. We kijken uit bij een uitzichtpunt over de beboste steile hellingen van het park en over het meer en zien een vriendelijke waterval.

Piepklein nestje
None

[2-3-2014]

Als laatste laat Theo ons nog een piepklein nestje met een kolibrie erop zien.

Tropische stortbui
None

[2-3-2014]

Foto: de lucht wordt al dreigend boven het park.

Morgenochtend vroeg gaan we opnieuw op excursie met Theo om vogels te kijken. Daarna hebben we een lange rit naar de grens met Guatemala.
In het restaurant zijn we vanavond de enige gasten. We hadden verwacht dat we niet konden kiezen, maar we krijgen een menu en mogen uitzoeken. We vragen naar het internet. Dat hoort er wel te zijn maar doet het nu even niet. We kunnen ook geen koffie meer toe krijgen.
Tijdens het eten horen we het al even regenen, maar als we eenmaal terug op de kamer zijn, zet de regen door en niet zo'n klein beetje ook. Zulke tropische stortbuien horen bij het natte winterseizoen, maar zijn voor de zomer hoogst ongebruikelijk. Het blijft uren hard regenen en we vrezen voor de kleine kolibrie op zijn tere nestje en voor de wandeling met Theo morgenochtend. Met zulke steile hellingen en bodem veranderen de wandelpaden in gladde glijbanen.

wandelpad
None
Gids Theo heeft alle paden hier aangelegd.
paarse bloemen
None
dicht bos
None
Dicht tropisch bos op steile hellingen
bloeiende bomen
None
grote variatie
None
kleine waterval
None
naar volgende pagina:
volgende: ochtendexcursie