Honduras > doorsteek Guatemala
Van El Salvador via Guatemala naar Honduras
None

[28-2-2014]

Foto: droog en bergachtig landschap in Guatemala.

We verlaten El Salvador en gaan naar de Copán ruïnes in Honduras. George, de chauffeur, vertelt dat we vanuit El Salvador eerst naar Guatemala gaan en vervolgens na een doorsteek door Guatemala, Honduras binnenrijden.
Bij Anguiatú passeren we de grens El Salvador – Guatemala. Dat gaat uitermate snel. Er zijn geen rijen en de paspoorten zijn in een vloek en een zucht gecontroleerd. We rijden verder door Guatemala. In eerste instantie merken we in Guatemala geen verschil met El Salvador, maar al na korte tijd wordt de weg erbarmelijk slecht. Dat houden we een flinke tijd vol totdat we op een grotere weg komen. Die is ook slecht, maar in ieder geval nog geasfalteerd.

Grens Guatemala - Honduras

Rond 11 uur zijn we bij El Florido, bij de grens Guatemala – Honduras. Om Guatemala uit te mogen, moeten we 10 quetzales per persoon betalen. Die hebben we helemaal niet omdat we alleen anderhalf uur door Guatemala heen rijden, maar geen nood, de wisselaar staat al naast ons. We krijgen 35 quetzales voor 5 dollar. Voor de zekerheid wisselt Rik 20 dollar en daar krijgen we 150 quetzales voor. We leveren 20 quetzales in en gaan naar de in grens van Honduras. Als blijkt dat we niet alleen naar Copán gaan, maar ook nog naar Cerro Azul, is de dame niet tevreden met onze Guatemala uitbriefjes. Ze wil dat we die gaan ruilen voor een Guatemala uitstempel. Na de goedgekeurde uitstempel moeten we nog wel betalen om Honduras in te mogen. Volgens een formulier kost dat drie dollar, maar we moeten betalen in lempira's of in quetzales. We leveren 60 van de net verkregen quetzales in wat omgerekend neerkomt op 8 dollar. Als George nog een briefje voor de auto heeft geregeld, is alles klaar en mogen we Honduras in.

rustige weg
None
Hier is de weg fatsoenlijk voor een stukje
naar volgende pagina:
volgende: naar Copán