Costa Rica > Rincón de la Vieja > rondom hotel Rincón
Landschap verandert

[8-2-2014]

Vanaf La Fortuna rijden we lange tijd langs het gigantische Arenal stuwmeer en passeren Arenal nuevo. Bij de kop van het stuwmeer steken we een stukje af over een binnendoor weg die wel zo slecht is dat je kiezen lostrillen. Na de slechte weg komen we weer op het asfalt, waar we moeten stoppen voor een lekke band die de chauffeur wonderlijk snel maakt. Wat ons tijdens de rit het meest verbaast, is dat in de 3,5 uur die we rijden het landschap volstrekt verandert. Tot nu toe hebben we vooral het tropisch regenwoud gezien, nu zitten we in het droge tropische bos van noordwest Costa Rica. Was eerst alles groen, dicht en begroeid, nu zien we opener en droger bos.

bomen in bloei 1
Bloemen van Tecoma stans (fam. Bignoniaceae)
bomen in bloei 2
Boom met Robinia-achtige bloemen en peulen
Via hangbrug naar wandelgebied

[8-2-2014]

Ook dit keer logeren we in een huisje dat op het grote terrein van het hotel staat. Het is een leuk hoog huisje, helemaal van hout, met airco, maar zonder koelkast en kluis, maar wel weer met koffie. Op het terrein zijn spa’s en een zwembad en je kan als je avontuurlijker bent dan wij ook aan touwen vast naar platformpjes zeilen. Achter de rivier die langs het terrein loopt is een netwerk van paden waar we ’s middags gaan wandelen. Na het passeren van de hangbrug over de rivier komen we in het droge open landschap met zeer spaarzaam bomen.

Droog cultuurland

[8-2-2014]

We lopen over het land van een boerderij en het woord 'prairie' misstaat volstrekt niet om het droge cultuurland te beschrijven. Het blijft een indrukwekkende overgang na alle groene weken. De hitte is trouwens wel gebleven.

droog en schraal
Roodnekwinterkoning

[8-2-2014]

Onderweg komt de prachtige roodnekwinterkoning (rufous-naped wren) ons verrassen.

roodnekwinterkoning 2
bos koeien
op het resort
Ook hier is het erg droog
Waartoe dient de menukaart?

[8-2-2014]

Foto: de rivier met de prachtige oever bij het resort.

Terug kijken we op de menukaart wat het restaurant te bieden heeft, zodat we weten waar we de twee komende dagen uit kunnen kiezen. Ze laten een mooie, gevarieerde menukaart zien. Als we ‘s avonds komen, staat er een groot buffet gedekt. Wij vragen naar de menukaart. Nee, de menukaart van 's middags is nu niet geldig. We kunnen kiezen tussen het buffet of niet eten. Het buffet is uitstekend, daar niet van, maar het verbaast toch dat ze dat vanmiddag niet verteld hebben.
Wordt morgen vervolgd ...

naar volgende pagina:
volgende: Rincón de la Vieja NP