Costa Rica > Dominical, M. Antonio, Carara > Hacienda Barú zonder gids
Ook 's middags naar Hacienda Barú
None

[1-2-2014]

Terug kunnen we nog mooi ontbijten en daarna brengen we de was weg.  Omdat ze in Hacienda Barú trails hebben die je zelf kan doen, lopen we na het ontbijt weer terug en brengen de rest van de dag in Barú door.

Grootpootstruikgors
None

[1-2-2014]

Foto: large footed finch (grootpootstruikgors).

Natuurlijk zien we lang niet zoveel als de gids, maar we zien een prachtig vogeltje dat steeds terugkomt op een plek waar ontzettend veel mieren lopen en waar hij dus een heerlijk maaltje vindt.

Veel te zien
None

[1-2-2014]

We zien van heel dichtbij een grote groene leguaan langslopen, talloze kleine hagedisjes en ook nog een luiaard. In het park ontmoeten we twee aardige Amerikanen die hier elk jaar met de hele familie heen gaan. Samen kijken we naar een prachtig gekleurde vogel en later naar een sprinkhaan.

Geld in de was
None

[1-2-2014]

Foto: strand van Dominical.

We lopen weer terug naar Dominical, halen de was op en evalueren ons experiment. Ons experiment bewijst ten eerste dat de mensen in Dominical goudeerlijk zijn en ten tweede dat het geld van Costa Rica van hoge, waterbestendige kwaliteit is. Als de was terugkomt, ontdek ik tot mijn schrik dat ik alle broekzakken leeggehaald heb, behalve het geheime zakje met rits waar 20.000 colones (40 dollar) in zaten. Ik voel een hard propje. Voorzichtig haal ik dat eruit en na wat gladstrijken heb ik weer vier keurige briefjes van 5.000 colones elk. Erg domme actie, maar gelukkig goed afgelopen.

Gigantisch insect

In het restaurant nemen we het dagmenu met als hoofdgerecht tonijn. Verse tonijn hadden we naar ons idee nooit gegeten, maar het is erg lekker. Er zijn ook levende dieren in het restaurant. Van tijd tot tijd vliegt er een enorme sprinkhaan rond. Het is de giant red-winged grasshopper luisterend naar de prachtige Latijnse naam Tropidacris cristata dux (dux is de subspecies). Met een spanwijdte tot 18 centimeter is dit één van de grootste insecten ter wereld. Ze doen eerder aan vogels dan aan insecten denken en vliegen ook echt hoog (3 m). De sprinkhaan vliegt onvoorspelbaar en met hoge snelheid rond. Als het prachtige beest onverhoeds op mij zou landen, zou ik me doodschrikken.

Oncidium sp., een prachtige gele orchidee
foto-serie Barú middag [1/15]
Rivier omringd door bomen en bergen
foto-serie Barú middag [2/15]
Stachytarpheta jamaicensis (Verbenaceaea)
foto-serie Barú middag [3/15]
Kleine sprinkhaan met carnavalskleuren
foto-serie Barú middag [4/15]
Stroompje in het bos
foto-serie Barú middag [5/15]
Een gigantische leguaan
foto-serie Barú middag [6/15]
Slapende luiaard in een zee-amandelboom (Terminalia catappa)
foto-serie Barú middag [7/15]
Plant die met verse, groene blaadjes uitloopt
foto-serie Barú middag [8/15]
Kleurige hagedisjes
foto-serie Barú middag [9/15]
Hagedis
foto-serie Barú middag [10/15]
Bloeiende boom
foto-serie Barú middag [11/15]
Golden silk orb-weaver
foto-serie Barú middag [12/15]
Soort slijmzwam op een boomstam
foto-serie Barú middag [13/15]
Golden silk orb-weaver
foto-serie Barú middag [14/15]
Grote, gele bloemen
foto-serie Barú middag [15/15]