Costa Rica > Dominical, M. Antonio, Carara > Carara NP
Carara NP is een overgangszone
None

[3-2-2014]

Om even over half zeven arriveert, zoals gisteren beloofd, keurig een busje met gids Ernesto en chauffeur om ons in ongeveer anderhalf uur naar Carara NP te brengen. Het park vormt een overgangszone tussen de droge bossen van het noordwesten en de natte regenwouden van het zuidwesten. Soorten uit beide gebieden kan je hier dus treffen. Bovendien is er in het park een grote populatie geelvleugelara's (de scarlet macaw) en die zien we ook. Deze keer niet amandelen pellend zoals in Corcovado, maar we zien nu een vrouwtje dat bezig is om in een holte in een boom een nest te maken. Ze klimt er omheen, klimt erin en is druk met het nieuwe huis bezig.

Prachtig bos
None

[3-2-2014]

Foto: een Cheilocostus soort.

Ernesto is minder zeker dan andere gidsen, twijfelt veel en vraagt wat ik van zijn keuze vindt. Soms switcht hij ook van soort. Ondanks dat genieten we weer enorm. Het bos is prachtig en we vergapen ons weer aan de mooie grote bomen vol met epifyten. Een prachtige blauwe bloem – een soort windebloem qua vorm – staat in zijn eentje te pronken, precies in het zonlicht.

Krokodillen
None

[3-2-2014]

Een van de leukste dingen van vandaag is de anolis, een soort hagedis. De anolis is verliefd en om zijn geliefde te verleiden tot meer, blaast kleine anolis een enorme oranje keelzak op. Daar moet meisje anolis toch wel voor vallen. Helaas komen wij net op het verkeerde moment langs. Wij zijn een bedreiging en alle intimiteit is weg. Arme anolis zal opnieuw op de versiertoer moeten.
Terug bij de parkingang vraagt Ernesto wat we willen: lunch of krokodillen. Dat is niet moeilijk: krokodillen. Bij de brug over de Tarcoles rivier liggen aan de oever meer dan 30 grote krokodillen. Er ligt ook een kaaiman wat afgezonderd. Twee basilisken scharrelen ook op de oever rond en lijken naar de overkant te willen, maar de grote krokodillen schrikken ze af.

Tarcoles
None

[3-2-2014]

Foto: een ossenwagen is hier nog regulier vervoer, alhoewel de voerman meteen na de foto een bordje opsteekt met het verzoek voor een financiële bijdrage.

Na de krokodillen gaan we voor de lunch naar het dorpje Tarcoles. We krijgen er een traditionele lunch met sap van cas, een citrusvrucht, rijst, bonen, banaan, groente en kip.

Bijzondere bloem
foto-serie Carara NP [1/16]
Dicht groen in het park
foto-serie Carara NP [2/16]
Boom met wortels in de lucht
foto-serie Carara NP [3/16]
Woudreus
foto-serie Carara NP [4/16]
Beekje in Carara park
foto-serie Carara NP [5/16]
Bloemen in de knop
foto-serie Carara NP [6/16]
Moeilijk zichtbare buffy-crowned wood partridge (witkeelbospatrijs)
foto-serie Carara NP [7/16]
Termietennest in een boom
foto-serie Carara NP [8/16]
Vrouwtje van de scarlet macaw (geelvleugelara)
foto-serie Carara NP [9/16]
Vrouwtje van de scarlet macaw (geelvleugelara)
foto-serie Carara NP [10/16]
Hagedis op dode blaadjes
foto-serie Carara NP [11/16]
Het landschap net buiten het park
foto-serie Carara NP [12/16]
Vervaarlijke krokodil bij de Tarcoles rivier
foto-serie Carara NP [13/16]
Temidden van de krokodillen ligt een kaaiman
foto-serie Carara NP [14/16]
Rustig afwachten
foto-serie Carara NP [15/16]
Coopers hawk (Coopers sperwer)
foto-serie Carara NP [16/16]
naar volgende pagina:
volgende: plaatsje Manuel Antonio