Sri Lanka in vogelvlucht > West en noord Sri Lanka > Negombo Lagune
Aankomst in Negombo

[28 januari 2019]

Aankomst in Negombo

Na een lange vlucht met stops in Damman en Muscat komen we 's ochtends vroeg aan op de luchthaven bij Colombo. Bij aankomst moeten we – na eerst in de verkeerde rij gewacht te hebben – op een formulier onze naam, paspoortnummer en wat andere overbodige gegevens invullen. Daarna mogen we naar de douane en dat gaat erg snel, temeer daar we uit de rij met de automatische poortjes voor paspoortcontrole geroepen worden om aan te sluiten bij een veel kortere rij waar douaniers controleren. Het formulier leveren we netjes in en we vragen ons af wie daar ooit nog iets mee gaat doen. De rugzakken moeten op ons gewacht hebben, want als we aan komen lopen, komen zij er ook net aan en gezamenlijk verlaten we de aankomsthal.
Overal staan dikke rijen te wachten om de aankomsthal te verlaten, maar als wij bij een deur met ‘exit’ aankomen, schuift die open en zonder dat iemand ons een haarbreed in de weg legt, mogen wij de hal verlaten. Tussen de vele naambordjes die de ophalers omhoog houden, staat ook onze naam. We krijgen een bloemslinger omgehangen die we beleefd omhouden tot we in het hotel zijn.
We gaan direct door naar Negombo dat vlakbij de luchthaven ligt en rond half tien ‘s morgens zijn we in het hotel, waar we tot ons genoegen gelijk op de kamer mogen.

Na het installeren maken we een rondje door Negombo en we kijken op het strand bij de vissers en de prachtige catamarans met de zeilen waarmee de vissers de zee op gaan.


Catamaran op het strand van Negombo (Sri Lanka)

Catamaran op het strand van Negombo


Vissers op het strand van Negombo (Sri Lanka)

Vissers op het strand van Negombo


Boottochtje naar de Negombo Lagune

[28 januari 2019]

Boottochtje naar de Negombo Lagune

Om drie uur worden we opgehaald door onze echte gids die net uit het noorden komt en J. heet. Hij is duidelijk nog niet voorbereid op onze reis want tot zijn (en onze) verbazing blijkt de groep maar uit twee personen te bestaan en niet uit twee families. Ook lijkt hij niet te weten hoe lang we gaan en hoe onze reisroute eruit ziet. Maar goed, hij is aardig en weet wel dat we vandaag een boottochtje over het Holland kanaal en naar de lagune hebben. Het is een leuke boottocht waarbij we - met hulp van de bootsman die veel ziet en weet – al aardig wat vogels zien, waaronder een ijsvogel en een specht.
Terug in het hotel krijgen we een heerlijke vegetarische curry voorgeschoteld en na het eten gaan we na een snelle douche allebei plat. Na een dag van 35 uur voelt het bed weldadig aan en we slapen in een ruk door tot om kwart over zes de volgende ochtend de wekker gaat.


Visser in de Negombo Lagune (Sri Lanka)

Visser in de Negombo Lagune


Halsbandparkiet (Rose-ringed Parakeet) bij de Negombo Lagune (Sri Lanka)

De eerste van de vele halsbandparkieten (Rose-ringed Parakeet) die we zullen zien.


Water monitor (Indische varaan) in de schemering bij Negombo (Sri Lanka)

Water monitor (Indische varaan) in de schemering


naar volgende pagina:
volgende: fietstocht in Negombo