Katten India in vogelvlucht > Gujarat > Delhi Zoo
National Zoo Park (Delhi)

[17 maart 2019]

National Zoo Park (Delhi)

Wij gaan op onze laatste dag naar de dierentuin van Delhi. Mahinder heeft nog even voor ons bemiddeld en we gaan nu met de hoteltaxi die bij de dierentuin op ons blijft wachten, zodat we zeker op tijd weer terug zijn bij het hotel. De dierentuin, National Zoo Park, is een grote en mooi aangelegde dierentuin en steekt zeker positief af bij andere Aziatische dierentuinen die we gezien hebben. Ook bij de dierentuin ontkomen we niet aan een check van de rugzakken. Dit keer gaat het niet om laptops en fototoestellen, we worden gecontroleerd op eten en rookwaar. Dat mag hier niet mee naar binnen. In de dierentuin zelf kan je ijsjes en drinken kopen, maar helemaal niets te eten. Waarschijnlijk de enige manier om te voorkomen dat de dieren gevoerd worden.

De meeste verblijven zijn mooi: ruim opgezet en goed ingericht. Alle herten en antilopen soorten hebben goed de ruimte, tijger, chimpansee, neushoorn en nijlpaard hebben een verzorgd, natuurlijk verblijf en veel watervogels als ooievaars en pelikanen kunnen zo uit de dierentuin wegvliegen, maar wonen daarvoor te goed naar hun zin. De kleine katachtigen zitten nog wel in erbarmelijke betonnen verblijven. De mooie junglekat die we in Sultanpur gezien hebben doet niets anders dan nerveus heen en weer lopen. Ook de Aziatische mannetjesolifant lijkt vastgeketend te staan en schudt met zijn kop en lijkt erg ongelukkig. Maar het overgrote deel van de dieren zit in prima verblijven. De Engelse informatie bij de dieren is goed verzorgd, verder is er niets aan educatie, behalve een film, maar die is te laat voor ons. Aan opvoeden doen ze hier wel. Overal wordt gewaarschuwd dat je de dieren niet mag treiteren of voeren. Bij de krokodil staat dat het een levend wezen is en dat je geen stenen naar hem mag gooien. Zou in Ouwehand toch een beetje vreemd overkomen.

Behalve de dieren in kooien, zitten er in de dierentuin ook veel 'wilde vogels' die van deze rustige omgeving gebruikmaken.


National Zoo Park (Delhi, India)

Fraai aangelegd


Wrattenibis (Red-naped ibis) in het National Zoo Park (Delhi, India)

Wrattenibis (Red-naped ibis) verblijft hier vrijwillig


Schoolklas in het National Zoo Park (Delhi, India)

Schoolklas


Grote drommen bezoekers in het National Zoo Park (Delhi, India)

Bezoekers komen in grote drommen binnen