Hongarije > Sopron-Tata > Sopron
Geitenkerk
None

[1-6-2012, Sopron]

Foto: links de Geitenkerk, rechts de pestzuil.

Sopron is een leuke stad met een klein historisch centrum. Op het Fö Ter (centrale plein) staat de Benedictijner kerk. De kerk waar je op de muren nog schamele restanten van fresco's kan zien en die een donker altaar en een protserige met zilver bewerkte preekstoel heeft, wordt in de volksmond Geitenkerk genoemd. De Geitenkerk zou gefinancierd zijn door een herder wiens geiten een schat hadden ontdekt.

Jammer genoeg zit de 61 m hoge brandwachttoren met daaronder de 1928 toegevoegde poort van Trouw, het symbool van Sopron, volledig ingepakt voor restauratie. Naast de toren staat een hijskraan die nog hoger is dan de toren.

Dominicaanse kerk
None
Straatje Sopron 1
foto-serie straatjes [1/6]
Straatje Sopron 2
foto-serie straatjes [2/6]
Straatje Sopron 3
foto-serie straatjes [3/6]
Straatje Sopron 4
foto-serie straatjes [4/6]
Straatje Sopron 5
foto-serie straatjes [5/6]
Straatje Sopron 6
foto-serie straatjes [6/6]
vosje op raamkozijn
None
St Michael kerk
None
Romeinse opgraving
None

[1-6-2012, Sopron]

Via de stadsmuren die op de Romeinse muren gebouwd zijn en een Romeinse opgraving lopen we naar de Rozenmarkt die de dame van de VVV ons aanbevolen heeft.

Rosenmarkt = Grosse Markt
None

[1-6-2012, Sopron]

We lopen naar de Rozenmarkt die de dame van de VVV ons aanbevolen heeft. De markt is anders dan we verwachten. Geen roos te bekennen en we concluderen dat we haar verkeerd verstaan hebben. Waarschijnlijk heeft ze het in het Duits over een 'Grote markt' gehad in plaats van een rozenmarkt. Bij de markt hoort een leuk binnendeel met groente en fruit dat er erg mooi en erg buitenlands uitziet.

bij de markt
None
naar volgende pagina:
volgende: Sopron deel 2