Hongarije > Balaton-Lator > Eger
Eger
None

[11-6-2012]

Foto: mooi, vlak landschap richting Eger.

We rijden vandaag de hele dag door heel vlak land, landschappelijk een mooi gebied. We zien vandaag veel roofvogels, diverse zilverreigers en ontzettend veel ooievaarsnesten. Na een korte stop in Szolnok rijden we verder naar Eger. Eger is een vriendelijk stadje met een prachtige historische kern en een grote burcht op een heuvel. Jammer genoeg doen ze net het hek van de burcht dicht als wij aankomen. Onze eindbestemming van vandaag is Lator of eigenlijk Farm Lator, ons verblijf voor de komende dagen.

Multifunctionele brug
None

[11-6-2012]

De brug dient zowel voor auto's, als voor de trein. Als de trein aan de beurt is, moeten de auto's wachten.

Gezellig beeld
foto-serie Eger [1/8]
Historisch centrum
foto-serie Eger [2/8]
Straatje in rood-bruin tinten
foto-serie Eger [3/8]
Historisch centrum
foto-serie Eger [4/8]
Hoge minaret
foto-serie Eger [5/8]
Burcht
foto-serie Eger [6/8]
Franciscaner kerk
foto-serie Eger [7/8]
De slag tegen de Turken in 1552
foto-serie Eger [8/8]
Lator
None

[11-6-2012]

Farm Lator, een camping en pension, ligt aan de voet van het Bukk gebergte en dichtbij andere natuurparken in het noordoosten van Hongarije zoals Nationaal Park Hortobagy, de kleine Hortobagy en de Tisza met zijn overstromingsgebieden. We zijn er om zeven uur en worden vriendelijk ontvangen door de Hongaarse Barbara, haar Nederlandse man Rob en Engelse gids John. We mogen gelijk aan tafel en krijgen heerlijk eten.
Rob heeft ondertussen voor ons een plan bedacht. Morgen gaan we naar een vulkanisch plateau aan de voet van het Bukkgbergte. Woensdag heeft hij geen gids voor ons en donderdag gaan we naar de Kleine Hortobagy met John. Daarna worden we door Rob naar ons huis gebracht. Omdat er een groep is, kunnen we niet logeren op het terrein zelf, maar zitten we met z'n viertjes in een huis in Saly, 3,5 km verderop, vlakbij het zigeunerghetto. Het is heerlijk om zo'n paar dagen een huis voor jezelf te hebben. We koken zelf en we ontbijten ook gezellig in ons huis.

naar volgende pagina:
volgende: voet van Bükk gebergte