Hoge Tatra > Hoge Tatra, dag 2
Beren
None

[24-7-2012]

De tweede dag starten we om zes uur en gaan we met gids Miro en parkranger Robin met het busje op zoek naar beren. De gidsen weten echt goed waar ze moeten zoeken en al gauw ziet Miro een beer ver weg op de helling. We stappen uit en kijken naar de beer die lekker van de bosbessen staat te smikkelen. Hij graast de hele helling af, ziet er goed gezond uit en gebruikt af en toe een van zijn voorpoten om beter bij de bessen te kunnen. Hij scharrelt een beetje over de helling en we staan wel een half uur te kijken hoe hij alle bessen opeet. Dan lijkt hij iets in het bos te zien of te horen en holt hij de bosjes in. Werkelijk groots om zoiets te zien. Miro heeft een heel sterke kijker op statief mee, zodat je de beer echt geweldig goed kunt zien.

Daarna gaan we opnieuw op pad voor een wandeling. Het laatste stuk gaan we van het officiƫle pad af over een klein binnendoor paadje (mag alleen met de parkgids). We zien daar zoveel: een addertje, berenpoep, krabsporen van beren aan de boom en zelfs wolvenpoep. Vandaag maken we een korte wandeling en zijn we na 6,5 uur terug.

Bevers

's Avonds komt Miro ons ophalen en gaan we nog op zoek naar bevers (wel eerst nog zo'n 100 km rijden). We zien er een als we net aankomen en Rik ziet er nog een als het al bijna donker is. Gelukkig zie ik die ook nog. Als we om tegen half elf weer thuis zijn, zijn we wel toe aan ons bed, maar we hebben twee fantastische dagen gehad

Op zoek naar bessen
foto-serie Tatra 4 [1/13]
Rondkijken
foto-serie Tatra 4 [2/13]
Beboste hellingen
foto-serie Tatra 4 [3/13]
Bloemetjes
foto-serie Tatra 4 [4/13]
Beek
foto-serie Tatra 4 [5/13]
Waterval
foto-serie Tatra 4 [6/13]
Rustiger beek
foto-serie Tatra 4 [7/13]
Groene hellingen
foto-serie Tatra 4 [8/13]
Bergmeer
foto-serie Tatra 4 [9/13]
Paddestoel
foto-serie Tatra 4 [10/13]
Lichte klokjes
foto-serie Tatra 4 [11/13]
Paarse klokjes
foto-serie Tatra 4 [12/13]
Bloemen
foto-serie Tatra 4 [13/13]