Rusland 2010 > Rusland tot Suzdal > Veliky Novgorod
Veliky Novgorod
None

[7-7-2010]

Foto: stadhuis Veliky Novgorod.

In Veliky Novgorod zijn Rik en ik drie jaar geleden met onze reis van Paking naar Petersburg ook geweest, maar er is genoeg te zien om nog een dagje langs te gaan. Grappig is dat we ook nog in hetzelfde hotel logeren als de vorige keer.
Het is de oudste stad van Rusland en in de 12e eeuw was het Ruslands belangrijkste stad. Voor die tijd was het al een belangrijke handelspost van de Vikingen en volgens de overlevering heeft de Viking, Prins Rurik, met de enigszins verbasterde naam 'Rus', zijn naam aan het volk en het land gegeven. Dat de stad echt oud is bewijst het imposante millennium beeld uit 1862 met de 127 figuren en bovenop moedertje Rusland en de Orthodoxe kerk.

Kremlin van Veliky Novgorod
None

[7-7-2010]

Foto: muur van het Kremlin.

Novgorod heeft een mooi, ommuurd Kremlin met onder andere de prachtige Sofia kerk. Het Kremlin staat aan de rivier en is omgeven door een stevige wal met torens. Vanuit het Kremlin loopt een brug over de Volkhov rivier. Je komt dan uit bij het oude handelscentrum met arcade. De vroegere gildes hebben elk hun eigen kerk laten bouwen en veel daarvan zijn nu nog steeds bewaard gebleven.

in het kremlin
None
millenniumbeeld uit 1862
None
detail millenniumbeeld
None
strand aan Volkhov rivier
None
arcade vroegere markt
None
gedenkteken
None
sovjet-flat
None
eigen parkeerplaats
None
karakteristieke flat
None
naar volgende pagina:
volgende: kerken Novgorod