Rusland 2010 > Kazan-Jekatarinaburg > van Kazan naar Perm
Weer een lange rijdag
None

[13-7-2010]

Vanuit Kazan gaan we op weg naar Perm, een lange rijdag van 700 km, waarbij we de Oeral in rijden. Het landschap wordt geleidelijk aan echt heuvelachtig en we hebben vaak goed uitzicht over de omgeving. We zien veel graanvelden, hooilanden en enorme velden met aardappels en altijd zien we bos, vaak enorme percelen. Het bos bestaat voornamelijk uit naaldbos. We zien nog wel loofbomen, maar die zijn duidelijk in de minderheid.
We zien onderweg vaak roofvogels, soms ook behoorlijk grote. Een valkachtige roofvogel heeft het gemunt op een poes die de weg oversteekt. De poes is veel te groot voor hem, maar de kat is er niets gerust op en verdwijnt snel.

Wat ik steeds vergeet te vertellen is dat we onderweg geregeld over rivieren en langs meertjes komen. In al dat water zien we steeds enorm veel zwemmers en zonaanbidders. Ook in Kazan waar we vanuit het hotel de dam over moesten om bij de stad te komen, wemelde het van de badgasten bij de dam.

route Kazan-Tobolsk
None
rustige wegen
None
nieuwbouw
None
Door Tom-tom en omleiding missen we Votkinsk
None

[13-7-2010]

Omdat we goed opschieten, besluiten we via Votkinsk te rijden. Daar staat in de Tsjaikovskistraat het geboortehuis van Tsjaikovski. In Ishevsk dragen we Goedele op ons naar Votkinsk te brengen. De afstand die ze opgeeft is ongeveer 25 km korter dan op de borden aangegeven staat. Als we langs een bord komen zo'n 25 km voor Votkinsk roept ze: 'Bestemming bereikt', maar daar trappen we niet in. Een stukje verderop is de weg afgesloten en staat een omleiding via een naburig dorp aangegeven. We aarzelen even of we de omleiding moeten nemen of dat we een andere weg naar Perm kunnen nemen en we proberen Goedele opnieuw. Goedele is flink de weg kwijt. Tot de Oeral wist ze het allemaal wel, maar nu heeft ze ook geen idee. Ze wendt hoofdpijn voor en laat een leeg schermpje zien.
Gelukkig hebben we onze kaarten en goede kaartlezers. We volgen de omleiding, omdat ook Perm via de omleiding gewezen wordt. De omleiding moet 15 km afgesloten weg overbruggen en is ongeveer 30 km lang over een ongelooflijk slechte weg. Het voelt alsof je over een onregelmatig, onverhard pad naar Berlijn aan het rijden bent. Na heel veel tijd komen we weer op de weg met de 15 km opbreking uit en kunnen we verder. Votkinsk en Tsjaikovski laten we maar voor wat het is. We hebben nog een kleine 300 km te gaan en het is al behoorlijk laat.

Via betere en slechtere stukken weg komen we weer op de 'snelweg' uit en opeens is Goedele er weer. Uiteindelijk komen we om acht uur bij het hotel aan, op zich nog best een redelijke tijd, ware het niet dat ze in Perm twee uur voor lopen. Het is opeens 10 uur en we moeten ons na het inchecken nog haasten om voor 11 uur bij de Italiaan om de hoek nog eten te krijgen.

naar volgende pagina:
volgende: Perm