Rusland 2010 > Nizhne Udinsk tot grens > terug naar Irkutsk
Dezelfde weg terug naar de ferry
None

[31-7-2010, Olkhon]

Foto: uitvalsweg uit Khuzyr.

Na het ontbijt beginnen we aan de lange 40 km terug over het eiland. M. gaat nu vaker bypasses op die ook niet glad zijn, maar toch beter rijden. Uiteindelijk doen we een half uur minder over de terugreis. We zijn de eerste auto in de wachtrij en zien jammer genoeg een van de twee ferries net wegvaren. We moeten nu wachten op de volgende ferry van 10 over 11. De grote ferry komt al vrij snel, maar laadt niet op. Wij hebben dus volop tijd om te kijken naar de grote verschillen in kwaliteit van de chauffeurs bij het achteruit afrijden van de ferry. Eentje bakt er niets van. Het is natuurlijk ook moeilijk met de schuine richel achteruit en dan ook nog al die voetgangers.
Rond elf uur komen er kleine busjes en later een grote bus. Tegen de tijd dat de kleine ferry leeg is en opnieuw begint te laden staan er een grote bus en vijf kleine busjes. Vier kleine busjes gaan samen met de grote bus op de kleine ferry. Wij moeten wachten, want het openbaar vervoer heeft per definitie voorrang en dat is natuurlijk logisch. Wij mogen na het vijfde busje op de grote ferry die om half twaalf hoort te gaan. Het lijkt alsof de ferry een langere weg vaart dan op de heenweg.
Na nog 30 km slechte weg op het vasteland rijden we weer op asfalt. We stoppen op een prachtig plekje voor de lunch. Groen, met uitzicht op een groep grazende koeien en met genoeg bosjes in de buurt.

weg met bypasses
None
scheeflopende weg
None
uitzicht blijft schitterend
None
vlinder bij de ferry
None
steiger bij ferry
None
slechte weg op vasteland
None
gedenkplek ongeluk
None
lunchplek
None
naar volgende pagina:
volgende: opnieuw Irkutsk